Ferencvaroš pao, Budućnost u glavnoj fazi

Podgoričanke će imena protivnica u glavnoj fazi saznati u utorak u podne, za kada je zakazan žrijeb u Beču. Rivali će biti dva pobjednika grupa i jedan drugoplasirani tim
18 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2013. 19:09h

Cilj je ispunjen - rukometašice Budućnosti savladale su Ferencvaroš sa 29:21 (15:14) i ušle u glavnu fazu Lige šampiona.

Mađarice su odlično počele meč, ali je Dragan Adžić pri njihovom vođstvu 9:7 povukao pravi, zapravo jedini potez koji je mogao - zamijenio je indisponiranu Klaru Voltering i na gol poslao Martu Žderić.

Hrvatska golmanka je pokazala zašto je došla u Budućnost i sjajnim paradama ulila samopouzdanje saigračicama, koje su igrale sve bolje u odbrani kako je utakmica odmicala i na kraju stigle do velike pobjede.

Žderićeva je imala 16 odbrana, a odlične su bile i Milena Knežević i Kamila Dalbi sa po šest golova, dok je Radmila Petrović dodala pet.

Na drugoj strani, najefikasnija je bila Žužana Tomori, ali je ona svoj posljednji, šesti pogodak, postigla u završnim trenucima prvog poluvremena.

Podgoričanke će imena protivnica u glavnoj fazi saznati u utorak u podne, za kada je zakazan žrijeb u Beču. Rivali će biti dva pobjednika grupa (Đer, Krim i Vardar) i jedan drugoplasirani tim (Larvik, Savehof i Tiringer).

Budućnost - Ferencvaroš 29:21 (15:14)

Podgorica - SC ''Morača''. Gledalaca: 4.800. Sudije: Štark i Štefan (Rumunija). Sedmerci: Ferencvaroš 1 (1). Isključenja: Ferencvaroš 10 minuta.

Budućnost: Voltering (jedna odbrana), M. Vukčević, Žderić (16 odbrana), Petrović 5, Neagu 3, Nikitina, Georgijevska 2, Dalbi 6, Ježić, Cvijić 2, Mehmedović 3, Despotović, Pavićević 1, Bizdra 1, Knežević 6, Lazović.

Ferencvaroš: Sikora (dvije odbrane), Abramovič (11 odbrana), Začik 3, Cifra, Sarka 2, Verten, Sučanski 3, Mesaroš, Šuh, Štajnbah 3, Kovačic 2, Tomori 6, Pena 2 (1), Sekerčeš, Samoranski.

Galerija

Bonus video: