Vardar u Norveškoj srušio Larvik, Đer šest od šest

Ekipa Indire Kastratović je slavila 31:29 (15:15), i direktnom okršaju za prvo mjesto u grupi, pa je prvak Makedonije sebi obezbijedio bolju poziciju na žrijebu za glavnu rundu
0 komentar(a)
Ana Đokić i Jovanka Radičević, Foto: Telegraf.mk
Ana Đokić i Jovanka Radičević, Foto: Telegraf.mk
Ažurirano: 16.11.2013. 23:27h

Rukometašice Vardara očitale su lekciju Larviku u Norveškoj - ekipa Indire Kastratović je slavila 31:29 (15:15), i direktnom okršaju za prvo mjesto u grupi, pa je prvak Makedonije sebi obezbijedio bolju poziciju na žrijebu za glavnu rundu, koji će biti održan u utorak u Beču, sjedištvu Evropske rukometne federacije.

Prvi meč u Skoplju završen je bez pobjednika 27:27, a obje ekipe su i prije ovog duela osigurale prolaz među osam najboljih.

U večerašnjem duelu su presudni bili prvih osam minuta nastavka, tokom kojih je Vardar stekao prednost od 21:16, i onda rutinski priveo meč kraju.

Najefikasnija igračica susreta bila je Jovanka Radičević, sa sedam golova. Hmirova je dodala šest, a Dembele pet. I druge dvije crnogorske reprezentativke su se upisale u listu strijelaca, Andrea Klikovac je postigla tri, a Ana Đokić jedan gol. Ina Suslina je upisala 14 odbrana.

U domaćem timu najefikasnija je bila Nora Merk sa šest golova.

Bolji učinak od Vardara (11 bodova) u grupnoj fazi Lige šampiona imao je samo aktuelni šampion Evrope, mađarski Đer, koji je danas na svom terenu porazio rumunski Baja Mare 28:26 (14:14), u posljednjem kolu grupe A.

Uspješan dan za crnogorske rukometašice potvrdila je i Katarina Bulatović, koja je sa sedam golova bila najbolja u pobjedi Đera.

Drugi putnik za glavnu rundu iz ove grupe biće poznat nakon sjutrašnjeg meča Tiringer - Hipo. Austrijankama je dovoljan bod za prolaz, ali i poraz od četiri gola razlike, jer bi u to slučaju zahvaljujući najboljoj gol-razlici bile najbolje na mini tabeli tri tima, zajedno sa rumunskim Baja Mareom.

Prvo mjesto u grupnoj fazi osvojio je i slovenački Krim, zahvaljujući pobjedi u posljednjem kolu kod kuće protiv Lajpciga 32:20 (15:8). Anđela Bulatović se nije upisala u strijelce, ali je odradila, standardno, odličan posao u odbrani.

U glavnu fazu iz ove grupe C ide i švedski Savehof, koga će u narednoj rundi željeti u grupi svi timovi.

Ako izbori plasman u glavnu rundu, za šta joj treba pobjedu sjutra protiv Ferencvaroša, Budućnost će u glavnoj rundi u grupi imati dva od tri pobjednika ostalih grupa, odnosno Đera, Krima i Vardara.

Budućnost, teoretski, može i do prvog mjesta u grupi (u tom slučaju bi u grupi igrala sa jednom od pomenutih ekipa, i dvije drugoplasirane ekipe), ali pod uslovom da, pored pobjede protiv Ferencvaroša, Lublin u Danskoj savlada Midtjiland, što je malo vjerovatno. Poljakinje do sada nisu osvojile ni bod...

Rezultate i tabele svih grupa možete vidjeti OVDJE

Bonus video: