Abramović ponovo na klupi Lovćena

"Obećao sam rad, tražio malo strpljenja, da vratimo našu igru koja je bila prošle godine, koliko je to moguće", rekao je Abramović
2 komentar(a)
Zoran Abramović, Foto: Savo Prelević
Zoran Abramović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.11.2013. 19:25h

Zoran Abramović se, očekivano, vraća na klupu Lovćena – nakon smjene Kasima Kamenice, i naročito odlaska predsjednika Dragana Ražnatovića, sa kojim nije želio da sarađuje (jer, po Abramovićevim riječima, Ražnatović nije ispoštovao dogovor da on i ove sezone vodi ekipu, već je doveo Kamenicu), samo je bilo pitanje dana kada će kormilo preuzeti čovjek koji je prošle sezone, pored duple krune bez izgubljenog boda na domaćoj sceni, vodio cetinjski tim do šestog mjesta u SEHA ligi.

Čekalo se da neko preuzme brigu o klubu i obavi razgovor sa Abramovićem, koji je i nakon odlaska Kamenice nekoliko puta vodio trening, ali nije više nakon meča sa Nekseom.

"Trenutno je Opština Cetinje preuzela brigu o klubu, sa njima sam se i dogovorio da krenem da radim, pa ćemo vidjeti dokle ćemo dogurati", kaže za “Vijesti” Abramović, koji će, tako, “osloboditi” trenerskih obaveza sportskog direktora Željka Petričevića, koji je vodio ekipu u mečevima SEHA lige protiv Neksea i Zagreba, te u domaćem prvenstvu protiv Mojkovca.

Abramović je prvi put došao na kormilo Lovćena početkom novembra prošle godine, kada je, kao prvo pomoćnik, naslijedio Pera Miloševića, koji je sporazumno napustio klub.

Iako je sa bivšem predsjednikom, kako je već rekao, postigao usmeni dogovor na vodi ekipi i ove sezone, Ražnatović je na kormilo doveo Kamenicu. Abramović je nastavio da radi sa kadetima, ali i odbio da vodi prvi tim nakon odlaska Kamenice, sve do danas...

"Obećao sam rad, tražio malo strpljenja, da vratimo našu igru koja je bila prošle godine, koliko je to moguće. Saglasili smo se da treba da osvojimo titulu i Kup u Crnoj Gori, a u SEHA ligi da sa nama ravnima treba da igramo i pobjeđujemo. Protiv jačih, protiv pet prvoplasinih, treba da se borimo, damo sve od sebe, pa šta bude. Poklopile su nam se ambicije, nije se tražilo ništa nerealno. Imamo i obećanja da će se klub stabilizovati, da će to biti kako treba i sa finansijske strane", dodao je Abramović, koji će ekipu prvi put u ovoj sezoni voditi u petak protiv Borca na Cetinju, u meču 10. kola SEHA lige.

Borac je jedina ekipa koju je Lovćen savladao u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja.

Bonus video: