Midtjiland osigurao 1. mjesto, Budućnost sa Ferencvarošem za 2. poziciju

"I trebalo je Midtjiland da dobije, jer je pet puta bolji u odbrani od Ferencvaroša. Sada je na nama da završavamo svoj posao", rekao je trener Budućnosti Dragan Adžić
69 pregleda 2 komentar(a)
Budućnost-Mitjiland, Foto: Luka Zeković
Budućnost-Mitjiland, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.11.2013. 19:53h

Za osam dana u „Morači”, Budućnost i Ferencvaroš će se boriti za 2. mjesto u grupi B, jer je Midtjiland završio posao oko 1. pozicije - prvak Danske je i u Dabašu savladao vicešampiona Mađarske (26:25) i stigao do osmog boda.

Time je obezbijedio plasman u glavnu fazu, ali i praktično osigurao tron u grupi, jer mu je u posljednjem kolu dovoljno da pred svojim navijačima osvoji bod protiv otpisanog MKS Lublina.

Takav epilog meča u Dabašu ne odgovara Budućnosti, jer je pobjeda nad Ferencvarošem svakako bila neophodna, ali sada ne može da ugrabi 1. mjesto u grupi B, koje donosi lakše rivale u glavnoj fazi.

Ukoliko savladaju Žužanu Tomori i drugarice, Podgoričanke će u narednoj rundi biti u grupi sa dva prvoplasirana i jednim drugoplasiranim timom.

"Ovo je očekivano i trebalo je Midtjiland da dobije, jer je pet puta bolji u odbrani od Ferencvaroša. Dankinje su najviše pružile u grupi i zasluženo osvajaju 1. mjesto, a sada je na nama da završavamo svoj posao", rekao je Dragan Adžić za „Vijesti” odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka u Dabašu.

Trener Budućnosti je zadovoljan izdanjem svog tima protiv MKS Lublina.

"Normalno je bilo da dođe do pada, jer smo ove sedmice više putovali, a manje trenirali, a ni igrači sa klupe nisu odgovorili kako bi trebalo. Odnos je bio dobar, pobijedili smo osam razlike na terenu gdje su se ostali rivali mučili".

"Sada nas čeka meč sa Mađaricama, a mislim da smo najslabije odigrali baš u Dabašu i vjerujem da ćemo to ispraviti i ostvariti pobjedu. Bićemo pod pritiskom i mi i oni. Imaćemo vremena da se odmorimo i oporavimo, a ubijeđen sam da će Ferencvaroš pružiti više nego protiv Midtjilanda", zaključio je Adžić.

Bonus video: