Budućnost pobijedila u Lublinu

Crnogorski prvak, koji je dobio i prvi međusobni duel (31:19), upisao je treći trijumf i zadržao šanse za plasman u narednu rundu Lige šampiona.
4 komentar(a)
Milena Knežević i Dorota Malek, Foto: Zvanični sajt MKS Lublina
Milena Knežević i Dorota Malek, Foto: Zvanični sajt MKS Lublina
Ažurirano: 09.11.2013. 16:56h

I drugi meč u koji su ušle sa imperativom pobjede, rukometašice Budućnosti su odradile baš kao što je trebalo - nakon plus sedam protiv Midtjilanda u „Morači”, prvak Crne Gore je bio za gol ubjedljiviji u Poljskoj protiv Lublina (30:22).

Treći, posljednji čin misije zvane glavna faza Lige šampiona, izabranice Dragana Adžića čeka za osam dana, kada će pred svojim navijačima tražiti trijumf nad Ferencvarošem za 1. ili 2. mjesto u grupi B.

U dvorani „Globus”, Podgoričanke su imale samo nekoliko perioda „praznog hoda”. Prvi sredinom prvog poluvremena, kada su prilikom dva isključenja Poljakinja primile po gol, a nisu dale nijedan, i drugi u finišu tog dijela igre, kada su dozvolile protivnicama da serijom 5:0 priđu na 13:12.

Sve osim toga bilo je u znaku Milene Knežević, koja je fenomenalno razigravala saigračice, raspucane Radmile Petrović, nezaustavljive Dragane Cvijić, hobotnice na golu Klare Voltering...

O razlici u kvalitetu dva tima dovoljno govori činjenica da poljski šampion nijednom nije vodio. Posljednji put je bilo izjednačeno u finišu 6. minuta, nakon čega su po dva puta pogodile Kamila Dalbi i Cvijić i jednom Petrović za 8:3 na početku 11. minuta.

Uskoro je bilo plus šest (11:5), ali su uporne izabranice Sabine Vlodek u finišu prvog poluvremena pokazale da se neće tek tako predati.

Neizvjesnost je trajala u uvodnim trenucima nastavka, ali je detalj iz 38. minuta pokazao kome će pripasti bodovi - iako ubjedljivo najkorpulentnija na terenu, Dragana Cvijić je pretekla sve, bacila se na „ničiju loptu” i sa poda je dodala Majdi Mehmedović, koja je iz kontre pogodila za 18:14.

Uskoro je Kneževićeva majstorski zatresla mrežu Veronike Gavlik, pa je do kraja bilo samo pitanje kolika će biti razlika. Bilo je rekordnih plus osam, koji su prvi put dostignuti na početku 59. minuta...

MKS Lublin - Budućnost 22:30 (12:13)

Lublin - Dvorana „Globus”. Gledalaca: 1.700. Sudije: Krkačev i Kolevski (Makedonija). Sedmerci: MKS Lublin 5 (4), Budućnost 7 (6). Isključenja: MKS Lublin 6, Budućnost 8 minuta.

MKS Lublin: DŽUKEVA, Gavlik (11 odbrana), Baranovska, Konsur 2, MALEK 4 (3), ROLA, MAJEREK 1, Vojdat, Kozimur, DRABIK 2, Nescjaruk 2, MIHDALIOVA 7, Skžinjaž 4 (3), Sincež, VOJTAS.

Budućnost: VOLTERING (16 odbrana i sedmerac), M. Vukčević (dvije odbrane), PETROVIĆ 8 (4), NEAGU 4, O. Vukčević, Nikitina, Božović, Gjorgijevska 2, DALBI 4 (1), Ježić, CVIJIĆ 4, MEHMEDOVIĆ 2, Despotović, Pavićević, Bizdra 3 (2), KNEŽEVIĆ 3.

Bonus video: