Budućnost protiv Lublina u juriš na 1. mjesto

"Činjenica da je Lublin namučio oba rivala pred svojim navijačima je dodatni razlog za oprez i tjera nas da odigramo najbolje što možemo", kaže za "Vijesti" Majda Mehmedović
0 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Luka Zeković
Majda Mehmedović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.11.2013. 11:58h

Prvi ispit je položen protiv Midtjilanda, danas je na programu drugi - rukometašice Budućnosti danas (16 časova) u Poljskoj jure pobjedu protiv MKS Lublina, koja im je neophodna da bi u posljednjem kolu protiv Ferencvaroša u „Morači” ugrabile mjesto u glavnoj fazi Lige šampiona.

Prvi duel prvaka Crne Gore i Poljske bio je potpuno neravnopravan, jer su se izabranice Dragana Adžića poigravale sa protivnicama. U Lublinu će biti znatno teže, jer su u „Globusu” Dankinje i Mađarice jedva trijumfovale (25:24, odnosno 26:24).

"Biće nam mnogo teže nego u Morači. Mislim da ono što su pokazale kod nas nije njihovo pravo lice, a i veoma su motivisane kad igraju kući i igraju mnogo bolje pred svojim navijačima. I Ferencvaroš i Midtjiland su se namučili ovdje", kaže Majda Mehmedović za „Vijesti”.

Pobjeda je obavezna, ali pritisak ne bi trebalo da bude smetnja Podgoričankama, pogotovo ne onim djevojkama koje su već dugo tu i učestvovale su u svim uspjesima Budućnosti i reprezentacije Crne Gore. Recept za dva boda je jasan...

"Moramo da odigramo bez pritiska. Najvažnija nam je odbrana i da iskoristimo to što se Poljakinje slabije vraćaju iz napada. Činjenica da je Lublin namučio oba rivala pred svojim navijačima je dodatni razlog za oprez i tjera nas da odigramo najbolje što možemo".

Dva i po sata nakon meča u Lublinu, počinje susret Ferencvaroša i Midtjilanda. „Plave” će navijati za Mađarice, kako bi u posljednjem kolu pobjedom nad Žužanom Tomori i drugaricama mogle da preuzmu 1. mjesto u grupi B zbog najbolje gol razlike i tako dobiju lakše rivale u glavnoj fazi.

"Svakoj od nas je to u podsvijesti. Ali, najbitnije nam je da obezbijedimo prolazak u glavnu fazu", zaključila je Mehmedovićeva.

Na cjelodnevni put preko Beograda i Varšave u četvrtak nije krenula hrvatska golmanka Marta Žderić, koju muči povreda leđa. Njena sunarodnjakinja Katarina Ježić se oporavila, baš kao i Elena Gjorgijevska, pa će Adžić imati više mogućnosti za rotaciju.

"Značiće nam iskustvo koje smo stekli u prethodna četiri meča u Ligi šampiona u ovom sastavu, kao i sjajno izdanje protiv Midtjilanda. Moramo da ostvarimo pobjedu na terenu na kojem su slavile Mađarice i Dankinje, a da se nakon toga okrenemo meču odluke protiv Ferencvaroša", naglasio je trener Budućnosti.

Bonus video: