Pobjeda Zagreba na Cetinju

Lovćen je večeras pružio snažan otpor hrvatskom šampionu, u 44. imao je prednost od tri gola (25:22), a posljednji put bio je u vođstvu u 51. minutu (29:28)
95 pregleda 6 komentar(a)
Marko Drašković, Foto: Savo Prelević
Marko Drašković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.11.2013. 19:36h

Dva puta je tresnuo Zagreb o pod cetinjskog hrama rukometa, malo je nedostajalo da velikan evropskog rukometa i treću sezonu zaredom napusti crnogorsku prijestonicu bez boda.

Nažalost, mladi tim Lovćena, u kojem zbog crvenog kartona nije bilo kapitena Igora Markovića, nije uspio da priredi senzaciju, već je nakon 60 minuta lavovske borbe morao da se pomiri sa porazom (35:34).

Ali, nagrada je stigla sa tribina - navijači, koji su poslije skoro sedam mjeseci ponovo mogli da gledaju meč u svom gradu, ispratili su ljubimce aplauzom...

"Žalimo za bodom, jer smo ga zaslužili po onome kako se odvijao meč. Moram da pohvalim igrače i čestitam im na izvanrednoj požrtvovanosti. Ponosan sam što sam dio ove ekipe, koja je dokazala da ima kvalitet i potvrdila da će ovdje svakome biti teško da osvoji bodove", rekao je sportski direktor Lovćena Željko Petričević, koji je vodio tim sa klupe.

Zagrepčani su došli kao veliki favoriti, a već na startu su nagovijestili ubjedljivu pobjedu, jer je u 8. minutu, poslije dva uzastopna isključenja Cetinjana, bilo 5:2. Nakon tri vezana pogotka Zlatka Horvata, Hrvati su u 23. minutu došli do plus četiri (13:9).

Domaći se, međutim, nisu predavali, odbrana 4-2 je davala rezultat, pa je Draško Kaluđerović majstorskim golom u 30. minutu izjednačio na 15:15.

Na odmoru je, ipak, bilo 16:15, jer je Josip Valčić pogodio mrežu domaćih, da bi Milan Popović sa dva gola na startu nastavka donio prednost Lovćenu (17:16). Tim Borisa Dvoršeka je preokrenuo, ali je tada na scenu stupio Vuko Borilović - serija spektakularnih odbrana dječaka koji 29. decembra tek postaje punoljetan omogućila je Lovćenu da u 43. minutu dođe do 24:21.

Prednost je atipičnim golovima održavao Poljak Lukaš Ačruk, ali su u finišu do izražaji došli snaga, iskustvo i bolja fizička pripremljenost gostiju, koji su „stegli” odbranu i iz kontri riješili sve dileme...

"Znali smo da nas čeka težak posao. Jedva smo dobili, ali ne mogu da kažem da je to bilo i zasluženo. Meč je bio vrlo interesantan, ambijent lijep, a moram da čestitam igračima jer su izvukli ovu pobjedu. Lovćenu svaka čast na otporu koji nam je pružio, a moj privremeni kolega Petričević nas je iznenadio odbranom 4-2. Na kraju je odlučila naša fizička pripremljenost, koja nam je omogućila da sa nekoliko kontri riješimo meč", rekao je Dvoršek.

Vujanović v.d. predsjednika

Nakon ostavke Dragana-Coga Ražnatovića, ostalo je upražnjeno mjesto predsjednika Lovćena. Tu ulogu će u narednom periodu kao vršilac dužnosti obavljati generalni sekretar Petar Vujanović, koji je to potvrdio novinarima.

Na Cetinju se ovih dana vode intenzivni razgovori o budućnosti kluba, a gradonačelnik Aleksandar Bogdanović je obećao da će pomoći.

Čeka se samo da prođu lokalni izbori, nakon kojih će se izabrati i nova uprava...

Lovćen - Zagreb 34:35 (15:16)

Cetinje - SC „Lovćen”. Gledalaca: 1.200. Sudije: Načevski i Nikolov (Makedonija). Sedmerci: Lovćen 9 (8), Zagreb 7 (6). Isključenja: Lovćen 12, Zagreb 8 minuta.

Lovćen: ABRAMOVIĆ (tri odbrane), Borilović (10 odbrana i sedmerac), VUKIĆEVIĆ 2, Petričević, POPOVIĆ 5 (3), I. Radović 1, Peruničić, DRAŠKOVIĆ 8 (3), M. RADOVIĆ 3, Kaluđerović 3, NIKOLIĆ 3 (2), ČIZMOVIĆ 4, Ačruk 5, Stanojević, Lasica, Lipovina.

Zagreb: STEVANOVIĆ (10 odbrana), Ivić (tri odbrane), MARIĆ 5, Mihić 3, STEPANČIĆ 1, Matulić 6 (3), MATIĆ 3, Ćorić, Šebetić, BATINOVIĆ 1, HORVAT 8 (3), Šušnja, J. VALČIĆ 2, T. Valčić 3, Kaleb 3.

Bonus video: