Budućnost sjutra protiv Lublina, bez prava na grešku

Crnogorski prvak prvi međusobni duel u dvorani Morača dobio je 31:19, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je polovičan učinak, po dva trijumfa i poraza
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Aleksandar Đorović
Rukometašice Budućnosti, Foto: Aleksandar Đorović
Ažurirano: 08.11.2013. 11:41h

Još dva koraka dijele rukometašice Budućnosti od plasmana u glavnu rundu Lige šampiona, a izabranice Dragana Adžića nemaju prava na grešku, moraju da upišu obje pobjede ako žele da izbore očekivan prolaz među osam najboljih ekipa Starog kontinenta. Počev od sjutrašnjeg meča u Poljskoj protiv Lublina, koji je doživio sva četiri poraza do sada...

"Vjerujem da će igračice uspjeti da se oporave nakon napornog puta i da će odigrati na potrebnom nivou. Marta Žderić nije otputovala sa nama zbog bola u leđima, a ostale igračice su spremne da pruže maksimum kako bi došli do nove pobjede. Vjerujem da će nam značiti iskustvo koje imamo iz prethodna četiri meča u Ligi šampiona u ovom sastavu, kao i sjajno izdanje koje smo prikazali protiv Midtjilanda. Moramo da ostvarimo pobjedu na terenu na kojem su slavili Ferencvaroš i Midtjiland, a nakon toga da se okrenemo meču odluke protiv Ferencvaroša u posljednjem kolu", rekao je trener Budućnosti Dragan Adžić.

Crnogorski prvak je prvi međusobni duel u "Morači" dobio 31:19, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je polovičan učinak, po dva trijumfa i poraza.

Savladao je pred svojim navijačima i Midtjiland (22:15), dok je na gostovanjima poražen od danskog tima i mađarskog FTC-a.

"Očekujem kvalitetnu utakmicu i veliku borbu dva odlična tima. Midtjiland po mom mišljenju ne odgovara Ferencvarošu kao što nije odgovarao ni nama, tako da očekujem tvrdu utakmicu. Nećemo se međutim, previše obazirati na rezultat tog meča, jer će za nas odlučujući meč biti protiv Ferencvaroša u posljednjem kolu. U tom meču ćemo odlučivati o našoj sudbini i to je najvažnije", zaključio je Adžić.

Duel u Lublinu počeće u 16 sati. U drugom meču te grupe, dva i po sata kasnije u Dabašu, sastaće se FTC i Midtjiland.

Bonus video: