Rukomet se vraća u svoj pravi dom

Ekipu će ponovo voditi sportski direktor Željko Petričević, koji je u Osijeku „uskočio” na klupu umjesto smijenjenog Kasima Kamenice
88 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2013. 11:49h

Cetinjska publika večeras će imati prilike da prvi put uživa u nekom meču SEHA Gasprom Južni tok lige ove godine - u SRC „Lovćen”, rekonstruisanom baš za potrebe regionalne lige da primi 2.000 ljubitelja rukometa, sastaju se Lovćen i Zagreb.

Cetinjani su svjesni da ih čeka veoma teška utakmica. Iako poručuju da se neće predati, ipak ulogu favorita ostavljaju gosima iz Hrvatske.

"Znamo da nas očekuje težak meč. Konačno igramo na svom parketu, pred našom publikom, što je realno jedina prednost. Oslabljeni smo neigranjem kapitena Igora Markovića, ali ćemo pokušati da iznenadimo. Obećavamo samo veliku borbu, do posljednjeg minuta. Ovim putem pozivam navijače da dođu u što većem broju. Vjerujem da će tako biti, jer se cetinjska publika uželjela dobrog rukometa", kazao je srednji bek Bogdan Nikolić.

Kapiten Igor Marković žali što neće biti u mogućnosti da pomogne saigračima zvog crvenog kartona koji je dobio u prošlom kolu.

"Iskreno, nemamo prevelike ambicije da pobijedimo u ovom meču. Jasno je da nam u goste dolazi jaka ekipa Zagreba, koja je veliki favorit. Suvišno je trošiti riječi o ekipi koja već godinama dominira u Hrvatskoj i redovan je učesnik Lige šampiona. Sigurno da će moji saigrači pružiti svoj maksimum i pokušati da iznenade velikog favorita", kazao je Marković.

Susret između Lovćena i Zagreba počinje u 18 sati, a cijena ulaznice za ovaj meč je euro. Ipak, prijestonica Cetinje i Lovćen organizovaće akciju dodjele karata i druženja sa navijačima na Dvorskom trgu. Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika Cetinja, kako je riječ o prvoj ovogodišnjoj utakmici regionalne lige na Cetinju, ali i o gostovanju atraktivnog rivala, gradska uprava i Lovćen ulaznice za predstojeći meč dijeliće besplatno. Akcija će početi u podne i trajaće do 13.30 časova.

U odnosu na prethodnu utakmicu sa Nekseom, kada je Lovćen remijem prekinuo seriju od sedam poraza, bilo je promjena na Cetinju - predsjednik Dragan-Cogo Ražnatović je podnio ostavku, a Alen Kulenović je uzeo ispisnicu.

Ekipu će ponovo voditi sportski direktor Željko Petričević, koji je u Osijeku „uskočio” na klupu umjesto smijenjenog Kasima Kamenice.

Bonus video: