Milošević napada azijsku Ligu šampiona

"Nas ubrajaju u favorite, iako su sve tri katarske ekipe pojačale, ne zna se koja bolje", kaže za "Vijesti" Pero Milošević
1 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2013. 14:46h

Treći put u karijeri vodiće jedan tim u Ligi šampiona, ali prvi put van Evrope – nakon što je sa rukometašima Lovćenom stigao do četvrtfinala (2001), sa rukometašicama Budućnosti do polufinala (1999), proslavljeni crnogorski trener Pero Milošević će sa libanskim Al Sadom, sa kojim je prošle sezone osvojio duplu krunu, igrati 16. azijsku Ligu šampiona, u Dohi (Katar) od 9. do 21. novembra.

Za titulu i što bolji plasman nadmetaće se 15 klubova, iz Katara, Libana, Bahreina, Uzbekistana, Iraka, Irana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Omana, Kuvajta i Saudijske Arabije, podijeljenih u četiri grupe (tri sa četiri tima, jedna sa tri). Al Sad će igrati u grupi D sa iranskim Tamen Al Hojajom, Ahlijem iz Bahreina i predstavnikom Katara, Lakvijom. Titulu brani katarski Al Rajan.

"Nas ubrajaju u favorite, iako su sve tri katarske ekipe pojačale, ne zna se koja bolje. Iako imamo najtežu grupu, naš cilj je da dođemo do finala. Ali, naš najveći problem je što nam Žerom Fernandez dolazi u četvrtak, dva dana prije početka. U svakom slučaju, ova Liga šampiona je mnogo jača sada nego ranije, zbog toga što se naredne godine u Kataru igra Svjetsko prvenstvo", kaže za “Vijesti” Milošević, sa kojim je u klubu, kao trener golmana, Goran Vujović, nekadašnji golman i član stručnog štaba Lovćena.

Osim dugodišnjeg kapitena francuske reprezentacije Žeroma Fernandeza, Milošević na raspolaganju ima još dosta poznatih internacionalaca, španskog golmana Hosea Obradosa, pivota španske reprezentacije Eduarda Fernandesa, Gruzijca Serđa Datukašvilija (bivšeg beka Lovćena), srpske igrače Davora Čuturu, Milorada Krivokapića, Mladena Ivanovića (bivše desno krilo Budućnosti), Slovence Nejca Poklara i Roberta Konečnika...

"Moj predsjednik je učinio sve da dovede velike zvijezde. Imamo malo stariju ekipu, ali zbog toga i dosta iskusnu. Problem može da nam predstavlja nedovoljna uigranost, jer smo igrače uigravali kako su pristizali. Ali, taj problem imaju i ostale ekipe", dodaje Milošević, kome ugovor sa Al Sadom ističe po završetku Lige šampiona.

Miloševiću se nije ispunila želja da u Dohi za Al Sad igra i Zoran Roganović, koji je krajem juna igrao sa taj klub i pomogao osvajanje titule, zajedno sa Draškom Mrvaljevićem. Ovoga puta Roganović nije dobio dozvolu švedskog Lunda.

"Žao mi je što Roganović nije sa nama, baš nam je trebao, u odbrani i napadu. Sa njim u timu bismo bili sigurniji u ispunjenje cilja".

Po završetku takmičenja po grupama, po dvije prvoplasirane ekipe idu u glavnu rundu, u kojoj se formiraju dvije nove grupe, nakon kojih će se po dvije najbolje izboriti plasman u polufinale...

"Najvažnija nam je prva utakmica protiv predstavnika Irana, čiji je trener Španac Rafael Hihosa, imaju dobre igrače. Ako to pobijedimo, u drugom kolu imamo lakši meč protiv predstavnika Bahreina, pa bismo sa dvije pobjede bili sigurni u prolaz u drugi krug", istakao je Milošević.

Bio sam u pravu za mušku reprezentaciju

Pero Milošević je prvi crnogorski trener koji je u nezavisnoj državi sa nekom selekcijom izborio plasman na veliko takmičenje – Evropsko prvenstvo u Norveškoj 2008. godine, na koje nije vodio reprezentaciju jer je podnio ostavku. Poslije šest godina, muška selekcija će ponovo igrati na EP, u januaru iduće godine u Danskoj...

"Momci i stručni štab su odradili lavovski dio posla u kvalifikacijama, odigrali su sjajno, uz veliko srce i zalaganje. Poželio bih im bolje izdanje od onog na Svjetskom prvenstvu u Španiji. Za mušku reprezentaciju je najvažnije da ima kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima. Ako se sjećate, uvijek sam govorio da imamo kvalitet za to, iako su pojedinci mislili suprotno. Bio sam dobar prognozer", kaže Milošević.

Milošević je bio i kandidat za selektor ženske selekcije, ali je 2. septembra 2010. godine povukao kandidaturu, smatrajući u tom trenutku, kako je izjavio, da je Dragan Adžić najbolje rješenje.

"Šta reći za reprezentaciju koja je sa dva posljednja velika takmičenja donijela medalje, zlato i srebro. Sad se od njih uvijek očekuje dobar rezultat", dodao je Milošević, koji prati i rukometašice Budućnosti:

"Gledao sam kako su odlično odigrale odbranu protiv Midtjilanda, svele Dankinje na 15 golova. Siguran sam da će u gostima pobijedili Lublin, i kući Ferencvaroš, da će proći dalje, i da će biti još bolje kad se uigraju", zaključio je bivši trener Podgoričanki.

Bonus video: