Budućnost ubjedljiva protiv Midtjilanda

Dragan Adžić je izveo iz igre očajnu Kamilu Dalbi, koja je samo išla iz greške u grešku. Na mjesto zbunjene Dankinje ušla je Kinga Bizdra i sa dva brza gola najavila pobjedu
87 pregleda 5 komentar(a)
Milena Knežević, Foto: Luka Zeković
Milena Knežević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.11.2013. 20:28h

Koliko samo jedna izmjena može da potpuno promijeni tok meča, najbolje se vidjelo večeras u „Morači”, u trenucima kada je Midtjiland opasno prijetio Budućnosti.

Dragan Adžić je izveo iz igre očajnu Kamilu Dalbi, koja je samo išla iz greške u grešku, ali nije imao nijednu ljevoruku igračicu da je zamijeni. I nije bilo potrebe - na mjesto zbunjene Dankinje ušla je Kinga Bizdra, koja je sa dva brza gola najavila pobjedu.

Potom je najbolja igračica meča Milena Knežević, koja se sa Bizdrom mijenjala na poziciji desnog beka, povisila na 16:12, zatim i fenomenalno asistirala Majdi Mehmedović i Dragani Cvijić, a seriju 6:0 za ogromnih plus sedam u 46. minutu (19:12) je zaključila 24-godišnja Poljakinja.

Do kraja je samo bila dilema sa koliko će razlike trijumfovati Budućnost. Na kraju je bilo baš tih plus sedam - 22:15, koje je postavila Bizdra više od pet minuta prije kraja.

Time Podgoričanke ne samo da su anulirale minus iz Danske (izgubile 21:19), već su napravile korak ka 1. mjestu u grupi B. Moguće je da će na kraju odlučivati međusobna gol razlika u krugu tri ekipe, a Budućnost sada ima plus tri, Midtjiland plus četiri, a Ferencvaroš minus sedam.

Do kraja prve faze, Mađarice dočekuju Dankinje, a potom gostuju u „Morači”...

Šampion Crne Gore već u četvrtak putuje u Poljsku, na megdan MKS Lublinu, zakazan za subotu. Pobjeda je imperativ, ali neće biti nimalo lako, jer je tim Edvarda Jankovskog dokazao koliko je neugodan u svom „Globusu” - Midtjiland je slavio golom 10 sekundi prije kraja (25:24), a Ferencvaroš je juče trijumfovao 26:24.

Budućnost - Midtjiland 22:15 (12:10)

Podgorica - SC „Morača”'. Gledalaca: 3.000. Sudije: Koen i Perec (Izrael). Sedmerci: Budućnost 5 (4), Midtjiland 3 (2). Isključenja: Budućnost 4, Midtjiland 4 minuta.

Budućnost: VOLTERING (15 odbrana), M. Vukčević, Žderić, PETROVIĆ 3 (1), NEAGU 2, O. Vukčević, Nikitina 1, Gjorgijevska, DALBI, Ježić, CVIJIĆ 1, Mehmedović 3, Despotović, PAVIĆEVIĆ, Bizdra 4, KNEŽEVIĆ 8 (3).

Midtjiland: Hansen (sedmerac), Egestorp, ENGLERT (devet odbrana), Spelerberg, S. JERGENSEN 5 (2), Bejder, Somer, Rasmusen 2, TORSGARD 4, L. A. JERGENSEN 1, VOLER 1, Troelsen, JENSEN 1, GROT 1.

Bonus video: