Budućnost bez prava na kiks protiv Midtjilanda

"Probaćemo da igramo bolje nego na prethodnim utakmicama, jer to nije bilo ono što mi možemo. Moramo da budemo mnogo bolje da bismo se našle u drugom dijelu", naglasila je Knežević
0 komentar(a)
Milena Knežević, Foto: Ehfcl.com
Milena Knežević, Foto: Ehfcl.com
Ažurirano: 01.11.2013. 12:46h

Dva vezana poraza u Ligi šampiona doveli su rukometašice Budućnosti u pat poziciju, iz koje postoji samo jedan izlaz - tri pobjede u posljednja tri kola. Prvo od svojevrsna tri finala, Podgoričanke će igrati u nedjelju u 17 časova, kada dočekuju Midtjiland.

Prvak Danske je prije 13 dana u svojoj „Ikast-Brande areni” dugo jurio Podgoričanke i na kraju ih prestigao, slavio sa 21:19 i očuvao perfektan skor u elitnom takmičenju.

Vidjelo se, međutim, da „plave” mogu da pariraju uigranom timu Hele Tomsen, ali im je nedostajalo svježine i koncentracije da baš u Ikastu naprave ključnu pobjedu za glavnu rundu Lige šampiona.

"Nemamo više prava na kiks, ali ćemo igrati bez pritiska. Nema potrebe da ga imamo, jer smo praktično u istoj situaciji kao i ostale ekipe koje se bore za narednu fazu. Probaćemo da igramo bolje nego na prethodnim utakmicama, jer to nije bilo ono što mi možemo. Moramo da budemo mnogo bolje da bismo se našle u drugom dijelu", naglasila je Milena Knežević.

Djevojka koja je bila treći strijelac prošlog izdanja Lige šampiona ne blista ove godine. Postigla je svega sedam golova na tri utakmice, od čega četiri iz sedmerca.

Iz igre nije pogodila ni protiv Ferencvaroša, ni protiv Midtjilanda. Na to je uticala povreda koljena, ali 23-godišnji bek ne želi alibi i priznaje da ovo nije ona Milena od prošle godine.

"Zbog povreda nisam bila u punom treningu, ali nam dolaze najvažnije utakmice i moraće da se vrati ona stara Milena ako mislimo da napravimo nešto. Kako ja, tako i ostale igračice, sve moramo da pokažemo ono što znamo. Mogu li Dankinje bolje od onoga što su pokazale? Nisam o tome razmišljala, već samo o tome da mi možemo mnogo bolje od onoga što smo do sada pokazale. Vidjećemo da li će one odgovoriti na našu dobru igru", zaključila je Kneževićeva.

Radmila Petrović, koja je sa 17 golova prvi strijelac Budućnosti u Ligi šampiona, ubijeđena je da se ekipi neće desiti isti kiks kao u prvom meču sa Dankinjama.

"U Danskoj nas nije pobijedio Midtjiland, već smo mi same izgubile, i to u posljednjih pet minuta. Više smo se od tada bavile sobom, jer je bilo loših stvari, pogotovo u vraćanju u odbranu. Cijele sedmice smo radile na tome i nadam se da ćemo ispoštovati dogovor. Pozivam publiku da nam pruži podršku, jer nam je ova utakmica jako bitna", poručila je Petrovićeva, koja se, kao i čitav tim, u Danskoj mučila sa Sabine Englert, ali napominje da ne razmišlja previše o iskusnoj njemačkoj čuvarki mreže.

"Najbolje je da se ne bavimo golmanima. Na prošloj utakmici jesmo, pa smo imale dosta promašenih zicera", zaključilo je sjajno desno krilo.

Bonus video: