Kastratović: Šansa za sve

„Crveni” će sa zvanično petom ekipom Starog kontinenta večeras (19) u Strumici igrati iza zatvorenih vrata. „Pravi” meč zakazan je za sjutra, a moći će da mu prisustvuju i gledaoci
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2013. 11:46h

Prvi put poslije junskih obračuna sa Njemačkom i Češkom, kada su i teoretski osigurali nastup na drugom uzastopnom velikom takmičenju, rukometaši Crne Gore su „u akciji” - puleni Zorana Kastratovića će danas i sjutra igrati prijateljske mečeve sa Makedonijom.

„Crveni” će sa zvanično petom ekipom Starog kontinenta večeras (19) u Strumici igrati iza zatvorenih vrata, i to tri poluvremena po 30 minuta. „Pravi” meč zakazan je za sjutra u 17 časova, a moći će da mu prisustvuju i gledaoci.

Kastratović za ovu akciju nije pozvao iskusne Zorana Roganovića, Vladimira Osmajića, Marka Simovića i Marka Pejovića, kojih nije bilo ni u junu zbog različitih razloga, a iz tog tima nedostaju i iskusni bek Lovćena Goran Lasica i sada već penzionisani Petar Kapisoda. Crveni dres više ne nosi ni desno krilo Pari Sen Žermena Fahrudin Melić, pa će neki novi klinci imati priliku da se nametnu u gradu nadomak granice sa Bugarskom.

"Dosta je novih igrača, ali će svi dobiti adekvatnu minutažu. Prvi meč igramo tri puta po 30 minuta, tako da će u njemu svi imati priliku da pokažu u kakvoj su formi. Na utakmici koja bude otvorena za javnost ćemo malo manje rotirati", kaže Kastratović za „Vijesti”.

S obzirom na to da nema sedam igrača koji su bili na Svjetskom prvenstvu u Španiji, sa pravom se postavlja pitanje da li se krenulo u radikalni proces podmlađivanja. Na to pitanje, međutim, Kastratović ne daje direktan odgovor.

"Podmlađivanje je dug i kontinuiran proces. Kada sam došao na mjesto selektora, pokušao sam da mlađim igračima pomognem da budu nosioci. To je urađeno, a nije bilo posljedica na rezultat, naprotiv. Ova akcija je prilika svima da pokažu koliko mogu, a moram da kažem da sam prezadovoljan odnosom igrača na četiri treninga u Podgorici. Svi koji su pozvani su dokazali da zaslužuju šansu", zaključio je Kastratović.

Sa spiska putnika su zbog povreda otpali ljevoruki Marko Lasica i Nemanja Malović, pa će se na poziciji desnog krila mijenjati Mirko Radović iz Makabija i Igor Radojević iz izraelskog Makabija. Kao što je poznato, ovu akciju zbog selidbe iz Bregenca u Minden propušta i kapiten Draško Mrvaljević.

Sa seniorskom reprezentacijom u Strumicu su sinoć stigli i kadeti, koji će takođe odigrati dva meča sa vršnjacima iz Makedonije.

Bonus video: