I Sutjeska hoće da igra

"Ali, njihovo učešće zavisi od uplate depozita i kotizacije, kao i od saglasnosti ostalih klubova", rekao nam je Milorad Vujošević, direktor rukometnih liga
52 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Mušikić, Foto: Boris Pejović
Božidar Mušikić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.11.2013. 12:02h

Više je izlizana priča da su rokovi za prijavu učešća u rukometnim ligama, odnosno uplatu depozita i kotizacija, davno probijeni, da je već utvrđen broj učesnika Prve muške lige, prvo na pet, pa na šest. A možda tu i nije kraj.

Pored Budvanske rivijere, Danilovgrada, Lovćena, Boke, Mojkovca i Ulcinja, iduće sezone bi u eliti mogla da nastupi i Sutjeska. Pod uslovom da ispuni obaveze prema RSCG i da suglasnost daju klubovi, kažu iz crnogorske rukometne kuće.

"Kontaktirao me Božidar Mušikić, oni imaju želju da igraju. Ali, njihovo učešće zavisi od uplate depozita i kotizacije, kao i od saglasnosti ostalih klubova", rekao nam je Milorad Vujošević, direktor rukometnih liga.

Finansijska situacija u Sutjesci je očajna, uostalom kao i u svim crnogorskim klubovima, izuzev Budućnosti. U nikšićkom klubu imaju neka obećanja da će im se finansijski pomoći, ali obećanja nisu dovoljna.

Problem je što su Sutjeska i Nikšić proteklih godina itekako zadužili RSCG mnogobrojnim akcijama reprezentativnih selekcija u gradu pod Trebjesom, pa nije lako odbiti Sutjesku, bez čvrstih argumenata.

U svakom slučaju, krajnji rok bi trebao biti 5. novembar, za kada je zakazan žrijeb takmičarskih brojeva. Tog dana bi, valjda, trebao konačno biti poznat spisak učesnika prvih liga.

Za druge lige se još ništa ne zna, a rokovi su odavno prošli...

Bonus video: