Miloš Milošević u Bidasoi

"Poziv od kluba takvog renomea i istorije se ne odbija, pravo je zadovoljstvo biti dio takve sredine", kaže za “Vijesti” 30-godišnji Milošević
194 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2013. 23:20h

Miloš Milošević se vraća u Španiju - bivši crnogorski reprezentativac do kraja sezone nosiće dres Bidasoe, kluba koji je 1995. godine bio prvak Evrope, godinu kasnije bio finalista Lige šampiona, te osvajača Kupa kupova 1997. Milošević je u karijeri već nosio dres jednog španskog kluba, Kangasa, u kojem danas ponovo igra Alen Muratović.

"Poziv od kluba takvog renomea i istorije se ne odbija, pravo je zadovoljstvo biti dio takve sredine. Uz to, rade se o odlično organizovanom klubu, koji ima stabilne finansije, pa sam veoma zadovoljan i sa te strane", kaže za “Vijesti” 30-godišnji bek.

Bidasoa je loše startovala u sezoni, nakon osam odigranih kola u Asobal ligi nalazi se na posljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom.

"Nekoliko igrača je povrijeđeno, pa je i to razlog što su rezultati takvi. Kada se povrijeđeni oporave, očekujem da ćemo imati ekipu koja će uspjeti da izbjegne dvije posljednje pozicije, i da se izbori za opstanak, što je i cilj", dodaje Milošević.

Interesantno, Miloš će za novi klub u prvenstvu debitovati 9. novembra u gostima protiv Kuenke, za koju igra njegov rođeni brat Vuk (kao i Vladan Lipovina). To će biti njihov prvi duel u ulozi protivnika, pošto su do sada samo imali priliku da igraju u istom klubu (u Budvanskoj rivijeri i katarskom Al Garafu).

"Biće malo čudan osjećaj, ali neće biti popuštanja na terenu", uz osmijeh je zaključio Milošević.

Miloš je bio član prve seniorske crnogorske selekcije, u vrijeme kada je njegov otac, Pero Milošević bio selektor, kada je naša reprezentacije kroz kvalifikacije izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Norveškoj 2008. godine.

Prije Bidasoe, Milošević je nosio dres katarskog Al Garafa sport kluba, grčkog Dukasa, španskog Kangasa, Lovćena (sa kojim ima osvojen Kup Jugoslavije 2002. godine), Metaloplastike, Budvanske rivijere, Vojvodine i iranskog Mašada u protekloj polusezoni, sa kojim je osvojio titulu.

Sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije je 2002. godine osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Bonus video: