Vujošević: Ulcinj igra Prvu ligu

"Telefonskim putem sam kontaktirao sve klubove, i dobio njihovu saglasnost, tako da nema potrebe da čekamo i pismenu", izjavio je za "Vijesti" Milorad Vujošević, direktor liga
2 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2013. 22:15h

Saglasnost klubova je bila, praktično, samo formalnost - iako je probio rok za uplatu depozita i kotizacije, Rukometni klub Ulcinj je dobio zeleno svijetlo da se i iduće sezoje takmiči u Prvoj muškoj ligi.

"Telefonskim putem sam kontaktirao sve klubove, i dobio njihovu saglasnost, tako da nema potrebe da čekamo i pismenu. Za mene su oni prvoligaši, potvrdu sam dobio i od generalnog sekretara", izjavio je danas "Vijestima" Milorad Vujošević, direktor rukometnih liga.

Podsjećanja radi, posljednji rok za uplatu depozita i kotizacije bila je prošla srijeda. Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore je postavio taj rok kao posljednji za izmirivanje obaveza, samim prijavljivanje za narednu sezonu. Kako je tada saopštio Vujošević, obaveze su u predviđenom roku izmirili Budvanske rivijera, Danilovgrad, Lovćen, Boka i Mojkovac.

Nakon toga je, naknadno, stigla uplata Ulcinja, pa je loptica prebačena u "dvorište" klubova, jer su, kako je kazao Vujošević, predsjednik UO RSCG Predrag Bošković i v.d. generalnog sekretara Emir Bešlija iz Dohe (gdje su bili na Kongresu Svjetske rukometne federacije) donijeli odluku da se o učešću UIcinja pismeno izjasne preostali prvoligaši, do srijede u podne.

Mornar 7 je još ranije objavio da se neće takmičiti u Prvoj ligi, već u Drugoj, dok Sutjeska nije izmirila finansijske obaveze i ne bi trebao da nastupi u eliti, iako, s obzirom na česte obrte u crnogorskom rukometu, nije isključeno da se i to dogodi, ako u nikšićkom klubu obezbijede sredstva.

Žrijeb takmičarskih brojeva za sve lige je 5. novembar, a sezona startuje četiri dana kasnije.

Bonus video: