Matić: Ne plašim se izazova, želim da uživamo u igri

"Pokušaćemo da izgradimo dobru, agresivnu odbranu, sa polukontrama i kontrama, koja može da proizvede dosta lakih golova", objasnio je Matić
0 komentar(a)
Matić, Foto: Rss.org.rs
Matić, Foto: Rss.org.rs
Ažurirano: 29.10.2013. 20:31h

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić poručio je danas da se ne plaši izazova i da će nacionalni tima na prvenstvu Evrope u Danskoj u januaru naredne godine pokušati da ostvari što bolji rezultat.

"Neće biti prevelikog eksperimentisanja, pokušaćemo samo da na tim prenesem mentalitet uživanja u igri, kako bismo što bolje psihološki ušli u šampionat. Otišao sam iz Srbije 2001. godine trbuhom za kruhom, a sada sam poslije toliko godina rada u inostranstvu došao da dam ono najbolje što mogu za ovu zemlju. Ne plašim se obaveze jer sam navikao da se nosim sa velikim opterećenjima", rekao je Matić na konferenciji za medije u Kovilovu.

On je dodao da će zajedno sa trenerom Dejanom Perićem raditi na izgradnji igre zasnovane na dobroj odbrani.

"Pokušaćemo da izgradimo dobru, agresivnu odbranu, sa polukontrama i kontrama, koja može da proizvede dosta lakih golova", objasnio je Matić osnovni plan igre za EP na kojem Srbija brani vicešampionsku titulu osvojenu u Beogradu.

Kapiten reprezentacije Momir Ilić rekao je da je poslije uspješnih kvalifikacija ponosan na rezultat koji je Srbije ostvarila plasmanom na EP.

"Želio bih da nastavimo sa dobrim igrma koje smo pokazali u kvalifikacijama i da zadržimo duh zajedništva i dobre atmosfere na prvenstvu Evrope", rekao je Ilić.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije (RSS) Božidar Đurković istakao je da su stvoreni svi uslovi kako bi se reprezentacija kvalitetno pripremila za EP.

"RSS će učiniti sve da naš tim ima uslove da ostvari dobar rezultat. Neće biti lako na prvenstvu Evrope gdje branimo srebro s obzirom da su nam rivali u grupi Poljska, Francuska i Rusija. To će biti veliki izazov za našu reprezentaciju jer je riječ o timovima koji nisu za potcjenjivanje. Sigurno je da u Dansku nećemo ići kao turisti, već kao vicešampioni", rekao je Đurković.

Debi na klupi Matić će imati narednog vikenda kada u okviru EHF nedjelje Srbija u Pragu igra sa reprezentacijom Češke.

Bonus video: