Otvaranje novog poglavlja

"Mnogo mi znači što sam u reprezentaciji, što dobijam šansu i kalim se za budućnost", istakao je Vladan Lipovina
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2013. 16:48h

Prvi put poslije junskih mečeva sa Njemačkom i Češkom, rukometaši Crne Gore su se okupili u Podgorici. Tim koji će sa malim izmjenama nastupiti na Evropskom prvenstvu u Danskoj u januaru, prvi trening u sklopu EHF nedjelje je odradio juče od 17 časova u „Morači”.

I to nakon čudnih peripetija - kada su puleni Zorana Kastratovića krenuli da ulaze u podgoričku dvoranu, na parketu su već bili igrači Budućnost Volija, polako su se dizali koševi, jer je došlo do greške u komunikaciji.

Nakon kratkotrajnih pregovora, nađeno je solomonsko rješenje - izabranici Igora Jovovića su se zagrijali iza golova, prešli u teretanu, a potom i u malu salu, dok su Rade Mijatović i drugovi normalno odradili trening.

Osim golmana skopskog Metalurga, na parketu „Morače” sinoć su bili njegove kolege na golu Marko Rajković i Nebojša Simić, krila Igor Marković, Milan Popović, Mirko Radović, Miloš Vujović, Marko Lasica i Igor Radojević, pivot Mladen Rakčević, te bekovi Stevan Vujović, Bogdan Petričević, Vuko Borozan, Žarko Pejović, Mirko Milašević, Ivan Perišić, Vladan Lipovina i Nemanja Malović.

Na današnja dva treninga će im se pridružiti bek Hanovera Vasko Ševaljević, pivot Nemanja Grbović i njegov saigrač iz Crvene zvezde Božo Anđelić, koji je pozvan umjesto Draška Mrvaljevića, jer kapiten seli iz Bregenca u Minden.

Pogled na spisak govori da je Kastratović odlučio da podmladi reprezentaciju, iako ističe da i dalje računa na sve igrače. Ovog puta, ipak, nisu pozvani Zoran Roganović, Vladimir Osmajić, Goran Lasica, Marko Pejović i Marko Simović, a vjerovatno neće biti na spisku ni za Dansku...

Jedan od onih na kojima leži budućnost crnogorskog rukometa je 20-godišnji Vladan Lipovina. Desni bek španske Sijudad Enkantade je i ljetos bio u reprezentaciji, postigao je tri gola protiv Češke, a izdanjima u Asobal ligi je potvrdio da je pred njim sjajna budućnost.

"Pružena je šansa nama mlađim igračima da se dokažemo. Imamo dvije kontrolne utakmice sa Makedonijom, moramo da se borimo da iskoristimo priliku koja nam se ukazala. Mnogo mi znači što sam u reprezentaciji, što dobijam šansu i kalim se za budućnost", istakao je Lipovina.

Ljevoruki bek je lani bio zamjena Ivanu Perišiću u Lovćenu, ali u klubu iz Kuenke ima veliku minutažu u jednoj od najjačih liga na svijetu.

"Zadovoljan sam, odlično su me primili. Imam veliku minutažu, nisam očekivao da ću igrati toliko. Jedini sam desni bek, trener me forsira, a igram i odbranu i napad. U 1. kolu Asobal lige smo se sastali sa Barselonom, ubjedljivo smo izgubili, ali je bio fenomenalan osjećaj igrati protiv najbolje ekipe na svijetu. Da mi je neko prije godinu rekao da ću igrati protiv Karabatića, Rutenke, Lazarova i ostalih, vjerovatno mu ne bih vjerovao", zaključio je Lipovina.

„Crveni” će danas i sjutra trenirati u Podgorici, a u četvrtak kreću u Strumicu, gdje će se u petak (19 časova) i subotu (17) sastati sa Makedonijom.

Bonus video: