I Ulcinj uplatio pare, ali se sada klubovi pitaju hoće li igrati Prvu ligu

"Rok je do srijede, do kraja radnog vremena. Ako klubovi daju saglasnost, Ulcinj će igrati Prvu ligu", objasnio je posljednja dešavanja Milorad Vujošević za „Vijesti”
77 pregleda 3 komentar(a)
Sastanak rukometnih klubova, Foto: Saša Jončić
Sastanak rukometnih klubova, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 26.10.2013. 22:27h

Iako je u srijedu u 12 časova bio posljednji rok koji je dao Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore za uplatu depozita i kotizacije, kao uslov za učešće u takmičenju koji je ispunilo pet klubova (Budvanska rivijera, Danilovgrad, Lovćen, Boka, Mojkovac), najverovatnije se, ipak, dogoditi da u Prvoj ligi za rukometaše zaigra šest klubova.

Na račun RSCG, naime, naknadno je stigla i uplata Ulcinja, pa su se novi direktor liga Milorad Vujošević i RSCG našli u nezgodnoj situaciji. Ako dozvole Ulcinju da igra, zbog „interesa rukometa”, više nego izlizanog termina, prekršiće i posljednju odluku UO.

To, međutim, i nije veliki problem, jer je crnogorska rukometna kuća u prošlosti mnogo puta pogazila sopstvene odluke, čak i one koje su, navodno, bile decidne, pa što ne bi i ovoga puta.

"Ovog puta neće biti popuštanja", obećao je u ponedjeljak u izjavi „Vijestima” predsjednik UO RSCG Predrag Bošković.

Sa druge strane, ako Ulcinju ne dozvole da igra, RSCG će od kluba iz najjužnijeg grada Crne Gore, moguće, biti optužen za diskriminaciju, itd...

Zato su u RSCG loptu prebacili u tuđe dvorište. Kako nam je saopštio direktor liga Milorad Vujošević, Bošković i v.d. generalnog sekretara Emir Bešlija (koji se trenutno nalaze u Dohi na Kongresu Svjetske rukometne federacije), donijeli su odluku da o učešću Ulcinja u Prvoj ligi, zbog zakašnjele uplate, treba da se izjasne prvoligaški klubovi.

Teško je pomisliti da klubovi neće glasati da Ulcinj igra..

"Rok je do srijede, do kraja radnog vremena. Ako klubovi daju saglasnost, Ulcinj će igrati Prvu ligu. Iz Ulcinja su nam saopštili da zbog tehničkih razloga nisu uspjeli na vrijeme da izmire obaveze", objasnio je posljednja dešavanja Vujošević za „Vijesti”.

Mornar 7 je još ranije objavio da se neće takmičiti u Prvoj ligi, već u Drugoj, dok Sutjeska nije izmirila finansijske obaveze i ne bi trebao da nastupi u eliti.

Kako se, međutim, stvari odvijaju, nije isključeno da se i iz Nikšića jave narednih dana, do žrijeba takmičarskih brojeva (5. novembar), da nađu i uplate sredstva ili obećaju da će to uraditi (kao što je bio slučaj prošle sezone), i da uz saglasnost klubova, ipak, nastupe...

Bonus video: