Abramović: Neću da budem trener dok je Ražnatović predsjednik

"Ja sam tu situaciju prošao prošle sezone, samo ja znam kako mi je bilo da držim mir u ekipi, gdje je izvjestan bio samo štrajk.", kaže Abramović
143 pregleda 8 komentar(a)
Zoran Abramović, Foto: Savo Prelević
Zoran Abramović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.10.2013. 10:08h

Dan nakon odlaska Kasima Kamenice sa kormila, u Rukometnom klubu Lovćen je i dalje “status kvo” - Cetinjani su bez trenera, iako je trener kadeta Zoran Abramović dobio ponudu da preuzme prvu ekipu, a juče i odradio prvi trening. Ipak...

"Iznenadili su me pozivom da dođem u utorak ujutro i da vodim trening kao novi trener Lovćena. Tada sam rekao da se, valjda, i ja tu nešto pitam. Pola sata prije treninga bio mi je zakazan sastanak sa predsjednikom Ražnatovićem. Međutim, na sastanku se sportski direktor Željko Petričević i član UO Ratko Marković, ali ne i predsjednik. Pitao sam o čemu se radi, a Marković mi je rekao da ja vodim trening, a da ćemo popodne razgovarati. Rekao da je sve to u redu, ali da se prvo moramo dogovoriti. Na to mi je Marković rekao da sam ja trener, a da se onda popodne dogovaram", za “Vijesti” govori o detaljima Zoran Abramović, koji je prošle sezone, nakon odlaska Pera Miloševića, osvojio očekivanu duplu krunu, bez izgubljenog boda, i zauzeo šesto mjesto u SEHA ligi, savladavši, između ostalih, Vardar, te Nekse u gostima...

Abramović nam je kazao ono što je saopštio prisutnim predstavnicima uprave kluba.

"Rekao sam im da nisam trener i da neću da budem. Pristao sam da odradim trening, pošto su me zamolili, da igrači ne bi ostali bez treninga, a pošto sam ja trener u klubu, a nakon što je predsjednik poručio da ja vodim treninge dok ne nađu trenera. To mi je malo neobično, ali pošto u hijerarhiji nema drugih trenera u klubu prije mena, nije nikakav problem da pomognem, dan, dva, tri, dok ne nađu trenera. Odradio sam prijepodnevni trening, bio je zakazan i popodnevni, ali sam imao zakazane obaveze u Podgorici, pa nisam mogao da ja to odradim. Popodnevni je otkazan, igrači su dobili slobodno od uprave kluba. A ja ću u srijedu doći da odradim trening, pomoći još koji dan. Što će se u međuvremenu desiti, ne znam", nastavlja Abramović.

Nekadašnji prvi pomoćnik bivšeg selektora Crne Gore Ranka Popovića je i igračima na treningu objasnio zašto se nije prihvatio uloge trenera prve ekipe.

"Vraćamo se na istu situaciju od prošle godine. Jedan trener vodi ekipu dok ima osnova da će biti para, i dok se nečemu nadamo. Čim se vidi da nema ništa, da je nemaština, mene dovode za trenera. Ja sam tu situaciju prošao prošle sezone, samo ja znam kako mi je bilo da držim mir u ekipi, gdje je izvjestan bio samo štrajk. Ovom prilikom moram, međutim, da kažem da dugujem zahvalnost bivšem predsjedniku Jovu Lagatoru, koji me postavio za trenera, koji je vjerovao u mene, kao što sam ja vjerovao da ću posao nastaviti i sljedeće sezone. I ja imam pravo da biram kad je trenutak da budem trener Lovćena. Moj trenutak je bio na početku ove sezone, kada sam predsjedniku dao plan priprema, dao spisak ekipe na koju ja računam, i kad mi je pružena ruka da ću ja biti trener. Ali, nakon te pružene ruke su mi okrenuta leđa, znate i sami kako. E sad, ja osjećam i smatram da nije trenutak da budem trener prve ekipe", kategoričan je Abramović.

Predsjednik Lovćena Dragan Ražnatović, po funkciji najodgovornija osoba u klubu, juče nije bio spreman da komentariše posljednja dešavanja u klubu, tražeći još koji dan za to.

"Zvao me i gradonačelnik (Aleksandar Bogdanović, prim. a.) u vezi preuzimanja ekipe, ali sam odbio. Ja znam samo da neću da budem trener dok je Ražnatović predsjednik. To sam sa sobom prelomio, to sam rekao svim igračima. A tu sam da pomognem. Predsjednik može da me makne i sa mjesta trenera kadeta, to je njegovo pravo, jer odbijam da budem trener prve ekipe, ali ja sam tu čist i zdrav pred sobom. To mi je najvažnije", zaključio je Abramović.

Bonus video: