Adžić: Nemamo imperativ protiv Midtjilanda

"Nemamo imperativ već želimo da stičemo samopouzdanje i da iz utakmice u utakmicu igramo bolje protiv najjačih timova", dodao je Adžić
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Ehfcl.com
Dragan Adžić, Foto: Ehfcl.com
Ažurirano: 19.10.2013. 11:05h

Rukometašice Budućnosti danas u 10.30 časova su čarter letom Montenegroerlajnza otputovale za Ikast, gdje će u nedjelju (15.15 sati) igrati protiv Midtjilanda, u trećem kolu grupe B Lige šampiona.

"Plave" će odmah nakon slijetanja odraditi trening u Ikastu, u dvorani u kojoj će u nedjelju odmjeriti snage protiv ekipe koja je u prva dva kola pobijedila FTC (32:23) i Lublin (25:24).

Izabranice Dragana Adžića, sa druge strane, u prva dva kola imaju polovičan učinak - pobjedu protiv Lublina (31:19) i poraz u gostima od FTC-a (27:25).

"Zdravstveni bilten je lošiji nego što je to bio slučaj uoči prethodnog meča. Milena Knežević nije trenirala ove sedmice, dok je Majda Mehmedović propustila tri treninga. Određenih problema imaju i Klara Voltering i Dragana Cvijić, ali u svakom slučaju sve će biti u sastavu i sigurno je da će dati više od maksimuma da pružimo bolje izdanje nego u Mađarskoj", kazao je Adžić.

Pobjeda protiv Midtjildanda značila bi veliki korak ka plasmanu među osam najboljih, jer "plave" u drugom krugu igraju dva meča pred svojim navijačima i to protiv direktnih konkurenata za prva dva mjesta u grupi.

"I prije početka sezone smo znali da je naša grupa najteža. Sada nas očekuje duel protiv sjajnog protivnika. Imamo iskustvo igranja protiv njih i u jačem sastavu nego što je aktuelni. Znamo kvalitete danskog tima i koliko mogu te igračice, spremali smo se za njih i da ispravimo slabosti koje smo prikazali u Mađarskoj, naravno u otežanim uslovima zbog problema sa povredama pomenutih igračica. Nemamo imperativ već želimo da stičemo samopouzdanje i da iz utakmice u utakmicu igramo bolje protiv najjačih timova", dodao je Adžić.

Adžić nije bio zadovoljan izdanjem njegove ekipe u odbrani u prethodnom duelu protiv FTC-a i ističe da taj segment igre mora da bude na mnogo većem nivou da bi se u nedjelju ostvarila pobjeda u Ikastu.

"Odbrana nije bila na potrebnom nivou u duelu protiv FTC-a i bilo je nemoguće savladati ekipu koja ima takav napadački potencijal. Midjtiland je brža i agresivnija ekipa, a u ovom trenutku možda i u boljoj formi i moramo da odigramo kvalitetnu odbranu protiv atipičnog napada koji oni forsiraju. Moramo da se kvalitetno vraćamo jer je Midjiland odličan u tranziciji i domintantan u igri brzog centra", zaključio je Adžić.

Utakmica Midtjiland - Budućnost igra se u nedjelju sa početkom u 15.15 sati.

U prvom meču trećeg kola grupe B, u 14 sati će igrati FTC i Lublin.

Bonus video: