Rukometne lige odložene, ne zna se kad će početi

Na današnji dan, naime, od muških prvoligaša obaveze prema RSCG su i dalje izmirili jedino Budvanska rivijera i Danilovgrad, koji su to uradili u predviđenom roku.
0 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Savo Prelević
Rukometaši Lovćena, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.10.2013. 11:49h

Kao što su „Vijesti” najavile u srijedu, a što je bilo i izvjesno za dobre poznavaoce rukometnih prilika, predstojeća rukometna sezona neće početi danas. Kada će se to desiti, ne zna se sa sigurnošću, niti se to može saznati od nadležnih u RSCG. Ni juče, naime, v.d. generalnog sekretara RSCG, prošlogodišnji direktor liga, Emir Bešlija nije odgovorao na naš poziv.

Liga ne počinje na vrijeme jer klubovi, naročito oni u muškim ligama, nisu izmirili obaveze prema Rukometnog savezu Crne Gore (uplatili depozit i kotizaciju, te izmirili dugove iz prethodne sezone), pa im nije ni dozvoljeno da izvrše licenciranje igrača.

Ako Upravni odbor RSCG ostane pri svojoj odluci da je uplata depozita i kotizacija uslov za učešće u prvenstvu, a klubovi ne budu mogli da ispune te uslove, sezona u muškim ligama će ozbiljno biti dovedena u pitanje.

Na današnji dan, naime, od muških prvoligaša obaveze prema RSCG su i dalje izmirili jedino Budvanska rivijera i Danilovgrad, koji su to uradili u predviđenom roku.

"Izgleda će ta dva kluba razigravati za titulu i Kup", našalio se jedan rukometni radnik, želeći da ostane anoniman.

Rok za prijavu učešča u takmičenjima bio je 1. oktobar, a krajnji rok za uplatu depozita i kotizacije 12. oktobar. Još se čekaju da obaveze izvrše Lovćen, Boka, Mojkovac, Sutjeska i Ulcinj. Mornar je već obavijestio da neće igrati Prvu, već Drugu ligu. Kod drugoligaša je situacija još gora...

Kod žena je situacija bolja, jer su uslove za takmičenje, navodno, ispunili Budućnost (samim tim i Budućnost II koja će igrati ligaški dio), Danilovgrad, Sutjeska, Nikšić i Berane 2003.

Od lige je odustala Gorica, a žene će, kako saznajemo, sa takmičenjem krenuti odmah nakon pauze zbog kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

UO hitno u ponedjeljak

Koliko je ozbiljna situacija u Rukometnom savezu Crne Gore povodom predstojeće klupske sezone, govori i to da je, kako „Vijesti” saznaju, juče po hitnom postupku za ponedjeljak zakazana sjednica Upravnog odbora, sa jednom tačkom dnevnom reda - takmičarska sezona 2013/2014.

Osim što se, uobičajeno, traži da potvrde učešće, članovi UO se mole da prisustvuju sjednici „zbog ozbiljnosti situacije u ligama i donošenja važnih odluka”.

UO RSCG se nije sastajao od 7. septembra i Izborne skupštine, već je samo telefonskim konsultacijama donio odluku o smanjenju kotizacija za narednu sezonu, kao pomoć klubovima. Nisu još ni imenovani direktor liga, komesari...

Bonus video: