Meler operisana

Za dva dana rukometašice Budućnosti igraju jedan od ključnih mečeva za plasman u glavnu fazu Lige šampiona, a posao će im biti olakšan - za Midtjiland neće nastupiti Lerke Meler
70 pregleda 0 komentar(a)
Lerke Meler, Foto: Wikipedia
Lerke Meler, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 18.10.2013. 10:47h

Za dva dana rukometašice Budućnosti igraju jedan od ključnih mečeva za plasman u glavnu fazu Lige šampiona, a posao će im biti olakšan - za Midtjiland neće nastupiti Lerke Meler.

Djevojka koja je prvi srednji bek danskog prvaka se povrijedila na utakmici 1. kola sa Ferencvarošem, kada joj je „iskočilo” koljeno. Meler je zbog toga propustila gostovanje MKS Lublinu, a u srijedu je operisana i odsustvovaće sa terena od šest do sedam mjeseci.

Djevojka koja je rođena 14. januara 1989. je odavno potvrdila klasu, pošto je sa 26 golova bila najbolji strijelac Danske na Evropskom prvenstvu u Makedoniji 2008, gdje je njena zemlja zauzela 11. mjesto.

Sa nacionalnim timom je nastupala i na šampionatima Starog kontinenta 2010. u svojoj zemlji (4. pozicija) i lani u Srbiji, gdje je tim Jana Pitlika bio peti.

Trebalo je da bude jedna od glavnih igračica svoje reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Srbiji, ali nema sreće sa mundijalima - 2009. je propustila nastup u Kini jer je pokidala Ahilovu tetivu, a dvije godine kasnije je preskočila šampionat u Brazilu zbog kidanja ligamenata koljena lijeve noge.

Sada je zadesila ista sudbina, samo na drugoj nozi...

Bonus video: