Gorica i Sutjeska će igrati amatersku regionalnu ligu

Pored predsjednika Gorice Boža Đikanovića, saglasnost su dali predsjednik Lokomotive Omer Omerović, predsjednica Sutjeske Veselinka Jauković i prvi čovjek Leotara Zdravko Komnenović
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2013. 16:51h

Dan nakon što je javnosti obavijestila da u predstojećoj sezoni neće igrati domaće lige, doskorašnji prvoligaš ŽRK Gorica je objavila da je sa još tri kluba postigla saglasnost o odigravanju neformalne, kako su se nazvali, amaterske Regionalne lige. Naravno, riječ je o prijateljskom odmjeravanju snaga, bez saglasnosti nacionalnih saveza...

Pored predsjednika Gorice Boža Đikanovića, saglasnost su dali predsjednik Lokomotive iz Mostara Omer Omerović, predsjednica Sutjeske Veselinka Jauković i prvi čovjek Leotara iz Trebinja Zdravko Komnenović.

Uvažavajući principe dobrovoljnosti i parnerstva, četiri kluba su se dogovorili o organizovanju i igranju amaterske Regionalne Lige (ARL).

“Osnovni cilj organizovanja ARL je preduzimanje aktivnosti radi odigravanja većeg broja utakmica, zajedničkih priprema, organizovanja turnira kao i stvaranje čvršćih veza između klubova u regionu”, navodi se u saopštenju Gorice, uz napomenu da “slijedi potpisivanje sporazuma o igranju, dogovor oko početka i rasporeda utakmica”.

“Istovremeno predsjednici četiri kluba izražavaju žaljenje što zbog loše materijalne situacije nijesu sa nama i predstavnici Radničkog iz Bajmoka i Jadrana iz Feketića. Isto tako izražavamo i nadu da će nam se, u idućoj godini, pridružiti ova dva kluba iz Srbije, kao i jedan klub sa sjevera Crne Gore, jedan iz Bosne i Hercegovine i jedan iz Hrvatske”, stoji u saopštenju.

Bonus video: