Šansu traže u umoru domaćina

U prethodne dvije sezone, Vardar je protiv Lovćena upisao tri pobjede, dok su Cetinjani jednom slavili na svom terenu
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2013. 11:13h

Kada u Skoplju više od boda u ovogodišnjoj Ligi šampiona nijesu mogli da izvuku moćna i super pojačana Barselona i Paris sen Žermen, onda se s razlogom postavlja pitanje kako Lovćen u gostima može da iznenadi Vardar.

Prvak Makedonije, istina, još nema pobjedu u Ligi šampiona, ali je doživio samo jedan poraz u tri kola, u gostima protiv Dinamo Minska. U SEHA ligi, Vardar ima skor od četiri pobjede, te po jednog remija i poraza.

Podsjećanja radi, odlukom vlasnika kluba, Rusa Viktora Samsonenka, Zoranu Kastratoviću je prošle nedjelje uručen otkaz, od kada ekipu vodi pomoćni trener Andon Boškovski.

Samsonenko je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, uoči duela sa Lovćenom, saopštio da još nije našao novog trenera, da razgovara sa jednim kandidatom (pominju se imena Talanta Dujšebajeva i Olega Kulešova), te da neće žuriti sa odlukom u narednih 10 dana.

U Lovćenu, sa druge strane, imaju drugu muku. Osim uzastopne serije poraza u SEHA ligi i EHF kupu (šest), Cetinjani prolaze i kroz finansijske probleme, koje nije uspjela da sanira ni nova uprava (igrači su od početka priprema primili jednu zaostalu platu iz prošle sezone i avans od 150 eura za prvu platu u ovoj sezoni, uz dugovanja od prošle sezone).

"I pored finansijskih problema koji nas i dalje muče, mislim da smo svi skoncentrisani na ovu utakmicu koja nam je jako bitna. Znamo koliko je kvalitetan Vardar, ali se nadam da ćemo uspjeti da ponovimo igru koju smo pokazali u Slovačkoj protiv Tatrana i, naravno, ako nam se ukaže prilika, da zakinemo protivnika za bodove. Mislim da Vardar neće biti kompletan, a možda će kod njih biti još i umora i euforije zbog sjajnog meča protiv PSŽ-a, pa mislim da bi tu trebalo da tražimo svoju šansu", rekao je za “Vijesti“ Milan Popović, koji je u odsustvu kapitena Igora Markovića postigao 13 golova u dva prethodna meča.

Za meč sa Vardarom, Lovćen će biti jači za Igora Markovića, koji se vratio iz Kuvajta, gdje je od 23. septembra do 8. oktobra, sa Alkuarinom igrao Azijski kup. U Skoplju, međutim, neće biti beka Danijela Vukićevića, koji je prije nekoliko dana na treningu povrijedio skočni zglob.

"Očekuje nas težak meč, idemo u Skoplje da odigramo što bolje u oba pravca. Međutim, nismo u poziciji da prijetimo izuzetno jakom sastavu Vardara", kratko nam je kazao mladi golman Cetinjana Vladan Abramović.

U prethodne dvije sezone, Vardar je protiv Lovćena upisao tri pobjede, dok su Cetinjani jednom slavili na svom terenu.

Utakmica u dvorani "Kale" počinje u 17.45 časova.

Samsonenko: Vardar mora da pobijedi

Iako je na konferenciji za novinare bio i privremeni trener Andon Boškovski ("Lovćen ne smijemo da potcijenimo, posebno zato što na klupi Cetinjana sjedi iskusan trener kao što je Kasim Kamenica"), najviše je govorio vlasnik kluba Sergej Samsonenko.

"Vardar mora da pobijedi. U ovom meču sigurno neće igrati Dibirov i Brumen, iako obojica žele da nastupe. Dibirov ima povredu arkade i neće trenirati do četvrtka. Sve naše misli su okrenute subotnjoj utakmici u Ligi šampiona sa Vaker Tunom", rekao je Samsonenko, uz napomenu da je neizvjestan i nastup Petrića i Terzića.

Galerija

Bonus video: