RSCG ćuti, odlaže se start sezone?

V.d. generalnog sekretara Rukometnog saveza Crne Gore, prošlogodišnji direktor rukometnih liga Emir Bešlija, naime, nije odgovarao na naše pozive i poruke
243 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2013. 22:57h

Iako je za subotu bio predviđen start rukometnih liga, na današnji dan se ne zna da li će liga i početi predstojećeg vikenda, niti koji će sve klubovi igrati, barem ne zvanično.

V.d. generalnog sekretara Rukometnog saveza Crne Gore, prošlogodišnji direktor rukometnih liga Emir Bešlija, naime, nije odgovarao na naše pozive i poruke.

“Alfa i omega” RSCG (obavlja i funkciju tehnika ženskih selekcija), očigledno, nije smatrao za shodno da crnogorskoj javnosti, posebno rukometnoj, pruži odgovore na mnoga nerazjašnjena i otvorena pitanja. Pretpostavljamo da za to ima debele razloge.

Jer, da je sve jasno, juče bi na sajtu RSCG osvanulo obavještenje o delegiranju službenih lica za prvo kolo, kao što je to, inače, običaj utorkom.

Toga, međutim, nema, iako nam je Bešlija najavio da bi u ponedjeljak mogao da na sajtu postavi informaciju o tome ko se sve prijavio za učešće u ligama, odnosno, ko je uplatio obavezni depozit i kotizaciju, kao uslov za učešće u takmičenju.

Rok za prijavu učešča u takmičenjima je bio 1. oktobar, a krajnji rok za uplatu depozita i kotizacije 12. oktobar. Da se poštovao predviđeni rok, Prvu mušku ligu bi igrala samo dva kluba, Budvanska rivijera i Danilovgrad.

Još se čekaju da obaveze izvrše - pošto su to najavili da će uraditi do danas - Lovćen, Boka i Mojkovac. Od Sutjeske i Ulcinja ni traga ni glasa, Mornar je već obavijestio da neće igrati Prvu, već Drugu ligu…

Kod žena je situacija bolja, jer su uslove za takmičenje, navodno, ispunili Budućnost (samim tim i Budućnost II koja će igrati ligaški dio), Danilovgrad, Sutjeska, Nikšić i Berane 2003.

Čeka se Gorica, kojoj nije dozvoljeno da registruje igračice zbog duga iz prethodne sezone. Iz Gorice, međutim, smatraju da takvu odluku nije donio Upravni odbor RSCG, od kojeg, kako kaže predsjednik Božo Đikanović, još nije dobio odgovore na otvoreno pismo i nekoliko postavljenih pitanja.

Zbog toga iz Gorice najavljuju da ove sezone neće igrati u Prvoj ligi…

Sve i da u muškoj Prvoj ligi klubovi ispune uslove ove nedjelje, liga, kako saznajemo, ne može krenuti, jer je potrebno vrijeme za registraciju igrača, pa se očekuje odlaganje početka…

Po ovom pitanju se očekuju odluke Upravnog odbora RSCG, koji se od 7. septembra i Izborne skupštine nije sastajao, već je telefonskim konsultacijama donio odluku o smanjenju kotizacija za narednu sezonu, kao pomoć klubovima. Nijesu još ni imenovani direktor liga, komesari...

Galerija

Bonus video: