Kastratović saopštio spisak za EHF nedjelju, šansa za mlađe

U odnosu na prethodnu akciju, završetak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj, nema nekoliko starijih igrača – Roganovića, Osmajića, Marka Pejovića, Lasice i Simovića
95 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Boris Pejović
Zoran Kastratović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.10.2013. 14:57h

Nekoliko dana nakon što je usmeno dogovorio novi trogodišnji ugovor sa Rukometnim savezom Crne Gore (potpisivanje bi trebalo da se dogodi krajem mjeseca po dolasku u Podgoricu), selektor rukometaša Zoran Kastratović danas je objavio spisak od 21 igrača (i tri rezerve) za dvomeč sa Makedonijom u Strumici (1. i 2. novembar), u okviru predstojeće EHF nedjelje.

U odnosu na prethodnu akciju, završetak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj, nema nekoliko starijih igrača – Zorana Roganovića, Vladimira Osmajića, Marka Pejovića, Gorana Lasice i Marka Simovića.

Fahrudin Melić se povukao iz reprezentacije pred kraj prošlih kvalifikacija, dok je Petar Kapisoda završio karijeru.

Nova imena na spisku u mandatu Kastratovića su Milan Popović, Igor Radojević i Vuko Borozan, poslije dvije godine ponovo je na spisku i Bogdan Petričević...

“S obzirom na to da se radi o EHF nedjelji, da utakmice nemaju takmičarski karakter, ovo je prilika da provjerimo neke mlađe igrače, da vidimo na koga od njih možemo da računamo za naredne akcije. Mislim da je ovo momenat za to, a ovi kojih nema na spisku ostaju reprezentativci”, kazao je za “Vijesti” selektor Zoran Kastratović.

Iako spada u grupu starijih, za koga provjera nije potrebna, na spisku je i kapiten Draško Mrvaljević, koji je brzo u njemačkom bundesligašu Mindenu našao novi klub nakon raskida saradnje sa austrijskim Bregencom.

“Dobro je i za Draška i reprezentaciju što je brzo našao novi klub”, kaže selektor.

Iako ga je do sada redovno stavljao na spisak, ovoga puta, konačno, među pozvanima nema Žarka Markovića. Desni bek njemačkog Hamburga je posljednji meč za Crnu Goru odigrao 14. januara 2012. sa Letonijom, nakon čega se više nije odazivao pozivima da igra na našu selekciju.

Marković je krajem prošle godine sa svojim menadžerom Sašom Bratićem bio u Kataru, a spekuliše se da je razlog njegova želja da zaigra za Katar na Svjetskom prvenstvu u januaru 2015. godine, kada ističe neophodan rok od tri godine od posljednjeg nastupa za Crnu Goru.

“Nije pozvan za ovu akciju, ali ostaje u kombinaciji za naredne", kratko je odgovorio Kastratović, koji je ranije najavio da će podnijeti ostavku onog trenutka kada se Marković pojavi na okupljanju reprezentacije.

Reprezentacija će se okupiti 28. oktobra u Podgorici, gdje će trenirati do odlaska u Makedoniju.

SPISAK

Golmani

Rade Mijatović (Metalurg, Makedonija)

Marko Rajković (Valens, Francuska)

Nebojša Simić (Malme, Švedska)

Lijeva krila

Igor Marković (Lovćen)

Milan Popović (Lovćen)

Miloš Vujović (Budvanska rivijera)

Desna krila

Marko Lasica (Pik Seged, Mađarska)

Mirko Radović (Lovćen)

Igor Radojević (Makabi, Izrael)

Pivoti

Mladen Rakčević (AEK, Grčka)

Nemanja Grbović (Crvena zvezda, Srbija)

Bekovi

Vasko Ševaljević (Hanover, Njemačka)

Stevan Vujović (Selesta, Francuska)

Bogdan Petričević (Miluz, Francuska)

Vuko Borozan (Karlovac, Hrvatska)

Draško Mrvaljević (Minden, Njemačka)

Žarko Pejović (Tatran, Slovačka)

Mirko Milašević (Bijer, Francuska)

Ivan Perišić (Cegled, Mađarska)

Vladan Lipovina (Kuenka, Španija)

Nemanja Malović (Grashopers, Švajcarska)

Rezerve

Božo Anđelić (Crvena zvezda, Srbija)

Stefan Čizmović (Lovćen)

Danijel Vukićević (Lovćen)

Bonus video: