Midtjiland slavio u Lublinu, Milenković sjajna u pobjedi Podravke

Pobjedu gošćama donijela je Stine Jorgensen deset sekundi prije kraja, postigavši sedmi gol ma meču. Dankinje su upisale i drugu pobjedu, nakon startne protiv Ferencvaroša.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2013. 22:38h

Lublin je, po svemu sudeći, odmah na startu otpao iz borbe za prolaz u Glavnu rundu Lige šampiona, iako objektivno i nije bio favorit za prolaz, već realno autsajder grupe B u kojoj se nalazi Budućnosti - Nakon debakla u "Morači", Poljakinje su danas poražene i kod kuće, od Midtlijanda 25:24 (13:14).

Pobjedu gošćama donijela je Stine Jorgensen deset sekundi prije kraja, postigavši sedmi gol ma meču. Dankinje su upisale i drugu pobjedu, nakon startne protiv Ferencvaroša (32:23)..

Da li će i Budućnost imati dvije pobjede u prva dva kola znaće se u nedjelju nakon duela u Dabašu sa Ferencvarošem (od 18 časova).

Evropski prvak Đer je u gostima, u 2. kolu grupe A, lako slomio otpor rumunskog Baja Marea sa 31:22 (16:10). Domaće rukometašice su se držale samo do 13. minuta (5:5), nakon čega je Đer dodao gas i stigao do ubjedljivog trijumfa.

Loke je predvodila Đer sa devet golova, po šest su dodale Amorim i Gorbic. Naša Katarina Bulatović se dva puta upisala u strijelce.

U nedjelju se sastaju Hipo i Tiringer. Đer ima četiri boda, Tiringer dva, dok su Hipo i Baja Mare bez bodova.

U grupi C, švedski Savehof je na svom terenu savladao Mec 32:30 (15:19. U nedjelju igraju Lajpcig i Krim. Safehof, Krim. Lajpcig imaju po dva boda, Mec je bez bodova.

Najzad, u grupi D Podravka je na svom parketu bila ubjedljiva protiv španske Bera Bere sa 29:18 (14:7).

Sjajna na golu Podravke bila je bivša golmanka Budućnosti, Mirjana Milenković sa 20 odbrana (jedan sedmerac), i tako poslala "signal" selektoru Crne Gore Draganu Adžiću da bi ponovo mogla da konkuriše za crveni dres.

Milenković je bila odlična i u prošlom kolu protiv Larvika (18 odbrana), ali ni taj učinak nije pomogao da prvak Hrvatske izbjegne poraz od Norvežanki...

Bivše igračice Budućnosti, Jelena Živković i Jelena Trifunović su upisale devet, odnosno četiri gola.

Vardar i Larvik su u petak igrali neriješeno 27:27.

Larvik i Vardar imaju po tri boda, Podravka dva, dok je Bera Bera bez bodova.

Bonus video: