OPET U BUNDES LIGI

Mrvaljević u Mindenu

Draško Mrvaljević će do kraja sezone igrati u klubu koji je 70-ih godina dva puta bio prvak Njemačke
61 pregleda 1 komentar(a)
Draško Mrvaljević, Foto: Savo Prelević
Draško Mrvaljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2013. 12:33h

U borbu za opstanak u Bundes ligi, Minden će povesti kapiten Crne Gore - Draško Mrvaljević će do kraja sezone igrati u klubu koji je 70-ih godina dva puta bio prvak Njemačke.

Iskusni Cetinjanin bi mogao da debituje za „zeleno-bijele” već danas, kada njegov novi tim u velikom derbiju pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija dočekuje TuS Libeke. Mrvaljević je prošao svojevrsnu probu, jer je zbog raskida saradnje sa austrijskim Bregencom postojala sumnja da li može da izdrži najveće napore, tako da je Minden juče završio svu papirologiju i registrovao ga za Bundes ligu.

Ostalo je još samo da 33-godišnji bek, koji je od 2009. do 2012. igrao za Gepingen, danas i zvanično parafira ugovor i predstavi se novim navijačima u rasprodatoj „Kampa areni”.

"Dogovorili smo sve, čim potpišem ugovor moći ću da igram, jer sam već prijavljen. Bilo mi je najvažnije da se vratim u Njemačku, jer se ovdje igra rukomet na nekom drugom nivou. Falila mi je Bundes liga, naboj koji se stvara tokom utakmice. To te vuče da igraš najbolje što možeš, da napreduješ, da radiš na sebi.. Mogu da budem srećan što u ovim godinama još imam šansu da uživam na najvećem mogućem nivou rukometa", rekao je Mrvaljević za „Vijesti”.

Klub za koji nastupa i bivši crnogorski reprezentativac Aleksandar Svitlica ima samo tri boda u prvih osam kola Bundes lige i čeka ga grčevita borba za opstanak u najjačem takmičenju na svijetu.

"Drago mi je što mogu da pomognem tradicionalnom njemačkom klubu da pokuša da ispuni cilj i osigura opstanak. Jasno je da neće biti lako, jer će tri posljednja mjesta, osim Mindena, pokušati da izbjegnu i Veclar, Gumerzbah, Balingen, Ajzenah i Emšteten. Ništa se neće znati do posljednjeg kola", napomenuo je Mrvaljević, koji se zahvalio i prvom čovjeku Bregenca Rolandu Fruhštuku za sve što je uradio za njega u Austriji.

Novi bek je dobro poznat upravi Mindena, jer je predsjednik tog kluba Horst Bredemajer u Podgorici uživo gledao kako Crna Gora ruši Njemačku i dolazi do vize za Evropsko prvenstvo u Danskoj. Kapiten „crvenih” je tada nagovijestio oproštaj od reprezentacije, ali sada poručuje da je spreman da pomogne.

"Ukoliko selektor bude tražio moju pomoć, biću na raspolaganju. Ima mlađih koji polako stasavaju i njima bi trebalo pružiti šansu, ali biće mi drago da pomognem tim momcima da sve lakše predbrode, da ih povedem u pravom smjeru. Ako, pak, ljudi koji su odgovorni za to kažu da im nisam potreban, neću praviti nikakve probleme", zaključio je Mrvaljević.

Preporučujemo za Vas