Neagu: Najvažnije je da uživam u rukometu

"Bila sam uzbuđena što sam ponovo na terenu, što opet igram Ligu šampiona. Za mene je najvažnije da budem zdrava i da pružam maksimum za sebe i Budućnost", kaže Neagu
65 pregleda 0 komentar(a)
Kristina Neagu, Foto: Boris Pejović
Kristina Neagu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.10.2013. 15:09h

Rukometašice Budućnosti su nastup u Ligu šampiona otvorile impresivnom i ubjedljivom pobjedom protiv poljskog Lublina (31:19). S obzirom na to da je prvo kolo, izabranice Dragana Adžića su, čini se, lakše nego što su i same očekivale, savladale prvaka Poljske, pri čemu se 10 igračica upisalo u strijelce...

"Poslije dosta godina Lublinu je ovo prvi nastup u Ligi šampiona, vjerovatno su zbog toga bili nervozni. Međutim, mi smo utakmicu pripremili veoma dobro, kao što to radimo za svakog protivnika. Igrale smo kući, i očekivale smo da igramo dobro i budemo ubjedljive", kaže za “Vijesti” Rumunka Kristina Neagu.

Budućnost u nedjelju očekuje veće iskušenje, u gostima protiv Ferencvaroša, koji je u prvom kolu poražen u gostima od danskog Midtjilanda, pa će imati imperativ pobjede pred svojim navijačima.

"Očekuje nas, zaista, težak meč. Sigurna sam da ćemo se pripremiti za tu utakmicu najbolje moguće, pokušaćemo da osvojimo bodove. Za nas bi bilo veoma važno da uzmemo bodove u Mađarskoj, jer se radi o utakmici u gostima, koja će mnogo značiti u borbi za prolaz za koji je borimo FTC, Midtjiland i mi. Daćemo sve od sebe da se vratimo sa pozitivnim rezultatom, i naravno da to radimo i u narednim utakmicama", nastavlja Neagu.

Iako je imala određenu minutažu u pripremnom periodu i posljednjim mečevima u Regionalnoj ligi, za Neagu je duel sa Lublinom bio prvi pravi veliki meč u ovoj godini (posljednji je bio 13. decembra prošle godine za Rumuniju na Evropskom prvenstvu u Srbiji), s obzirom na to da je u januaru na treningu bivšeg kluba Olkima zaradila tešku povredu koljena, drugu u karijeri, nakon što je 20 mjeseci bila van terena zbog povrede i operacije ramena.

"Bila sam uzbuđena što sam ponovo na terenu, što opet igram Ligu šampiona. Za mene je najvažnije da budem zdrava i da pružam maksimum za sebe i Budućnost.

Četiri gola, nekoliko asistencija protiv Lublina. Najbolja rukometašica svijeta je pokazala klasu. A tek se očekuju njena prave partije.

"To je dobar početak, ali to nije najvažnije za mene. Za mene je prioritet da se dobro osjećam što ponovo igram rukomet, da uživam u rukometu, da sam uzbuđena što se nalazim na terenu. Nekad ću igrati dobro, nekad neću, ali je najvažnije da dajem maksimum na svakom meču".

Kaže da na meču sa Lublinom nije osjećala strah nakon serije teških povreda.

"Svaki trening odrađujem sa 100 posto mogućnosti. Nemam strah, samo se trudim da se vratim u nekadašnju formu. To nije lako, pauzirala sam više od dvije godine. Najbitnije je da volim rukomet, volim da sam na terenu. To me motiviše. Mislim da sam na dobrom putu".

S obzirom na to da si najzvučnije pojačanje Budućnosti u prelaznom roku, da li osjećaš pritisak?

"Ne osjećam. U tome mi trener i klub puno pomažu, na mene ne vrše nikakav pritisak. Bila sam najbolja igračica svijeta prije tri godine, i to je već istorija. Ja sam sad samo igračica koja pokušava da uživa u rukometu, i pruža sve najbolje na terenu, jer to najviše volim".

Koliko može ova nova Budućnost ove sezone?

"Igrala sam u karijeri u veoma dobrim ekipama, sa mnogo dobrim igračicama, gdje su očekivanja uvijek bila velika. Rukomet je sport kao i svaki drugi, danas igraš dobro, sjutra se dogodi loš dan. Mi idemo korak po korak, to je najvažnije za nas, a pokušaćemo da pobijedimo u svakoj utakmici, ali se mogu desiti i porazi, mi nijesmo mašine. Nadamo se da možemo što dalje. Ali, ne želimo da mislimo suviše daleko, najvažnija je prva naredna utakmica", istakla je Neagu.

Kažu mi da atmosfera nije nigdje kao u “Morači”

Za Neagu su utisci sjajni kada govori o Budućnosti.

"Osjećam se fantastično u ekipi. Svi su sjajni prema meni, ponovo igram rukomet, zdrava sam. Svim mojim prijateljima iz Rumunije, kada me pitaju kako mi je, jer sam daleko od kuće, kažem im da se osjećam sjajno. Nadam se da će tako i ostati, jer ću, možda, ostatak moje karijere provesti u inostranstvu", kaže Neagu.

Duel protiv Lublina je bio prvi na Neagu u “Morači”, jer zbog povreda ranije nije imala priliku da igra u podgopričkoj dvorani pred navijačima Budućnosti.

"Znam kakvi su navijači Olkima, navijači u Rumuniji, ali su mi djevojke iz Budućnosti rekle da je to ništa u poređenju sa atmosferom kakva zna da bude u “Morači”. Protiv Lublina nismo imali punu dvoranu, ali nadam se da ćemo imati odličnu podršku naših navijača jer mogu da nam daju “vjetar u leđa”, dodala je 25-godišnja Rumunka.

Bonus video: