Kamenica: Lovimo iznenađenja

S obzirom na to da smo izgubili od Partizana u Beogradu, sada moramo da lovimo iznenađenje na gostovanjima - ovdje, protiv Vardara ili Neksea", rekao je trener Lovćena Kasim Kamenica
0 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Savo Prelević
Rukometaši Lovćena, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2013. 11:45h

Serijal gostovanja rukometaša Lovćena u sezoni 2013/2014. danas će doživjeti i sedmu epizodu - šampion Crne Gore u “Gasprom Južni tok SEHA ligi” igra sa Vojvodinom u Novom Sadu. Cetinjani su svih dosadašnjih šest zvaničnih utakmica odigrali daleko van svoje dvorane koja se renovira (bili “domaćini” u Podgorici i izraelskoj Ranani), pa je i razumljivo što će u prijestonici Vojvodine tražiti tek drugu pobjedu u sezoni.

"Postaju opterećujuća za ekipu sva ova gostovanja. Lovćen je poznat kao tim koji dobro igra u domaćoj dvorani, kada je blizu svoje publike. Ali tako je krenulo i moramo da izdržimo. Ohrabrila nas je utakmica u Prešovu, gdje smo bili blizu osvajanja boda protiv veoma dobre ekipe. S obzirom na to da smo izgubili od Partizana u Beogradu, sada moramo da lovimo iznenađenje na gostovanjima - ovdje, protiv Vardara ili Neksea", rekao je za “Vijesti” trener Lovćena Kasim Kamenica.

Zadatak u Novom Sadu neće biti ni malo lak jer Vojvodina ima iskusan sastav.

"Novosađani su dobro uigrani. Prošle sezone su osvojili trostruku krunu a ove su ostvarili dvije pobjede na strani, od kojih je posebno bila upečatljiva protiv Neksea. Čeka nas teška i zahtjevna utakmica, za koju sam psihološki pripremao ekipu. Nadam se da ćemo smanjiti oscilacije u napadu i odigrati još bolje u odbrani. Moramo da spustimo rivala na 25 golova jakom defanzivom, jer nam problem predstavlja što su golmani neiskusni", zaključio je Kamenica.

Utakmica u Novom Sadu počinje u 19.30 časova.

Popović je veliki potencijal

Lovćen će i danas biti lišen usluga kapitena Igora Markovića koji je na kratko otišao u Kuvajt. Ali, ima više nego dostojnu zamjenu - Milan Popović je na gostovanju Tatranu dao 10 golova, jedini šut koji je promašio bio je sedmerac.

"Popović je veliki potencijal i dobijaće sve više prilika. U Slovačkoj je odigrao besprekorno i pokazao da na njega može da se računa. Fali nam Marković, kad on dođe imaćemo izvanredan tandem lijevih krila", naglasio je Kamenica.

Bonus video: