Adžić odabrao ekipu za Poljsku i Portugal

Selektor “crvenih” za start kvalifikacija na može da računa na Suzanu Lazović. Među “prvopozvanima” nema ni beka mađarskog Vaca, Sandre Nikčević, koja je na rezervnom spisku
3 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2013. 09:24h

Najbolje crnogorske rukometašice u odbranu zlata sa šampionata Starog kontinenta u Srbiji krenuće za 15 dana, a na startu kvalifikacija za EP u Hrvatskoj i Mađarskoj, i mečeve sa Poljskom i Portugalom, Dragan Adžić računa na, uglavnom, istu ekipu koja je u decembru prošle godine u Beogradu osvojila prvo i do sada jedino najsjajnije odličje u istoriji crnogorskog rukometa na velikim takmičenjima.

Zbog toga što još uvijek nije spremna na povratak na teren, sa kojeg zbog zdravstvenih problema odsustvuje već nekoliko mjeseci, selektor “crvenih” za start kvalifikacija na može da računa na Suzanu Lazović.

Među “prvopozvanima” nema ni beka mađarskog Vaca, Sandre Nikčević, koja je na rezervnom spisku.

Kao što je već “Vijestima” najavio, Adžić će na raspolaganju imati i iskusnu Anu Đokić, koja je promijenila odluku od kraja prošle sezone kada je najavila kraj karijere, i potpisala za makedonski Vardar.

S obzirom na problema sa Suzanom Lazović, povratak iskusne Aranđelovčanke je, svakako, dobra vijest za Adžića i ljubitelje rukometa u Crnoj Gori.

Novo ime na spisku seniorki je najtalentovanija crnogorska kadetkinja, zvanično najbolji desni bek Evrope u svom uzrastu, Đurđina Malović.

Okupljanje reprezentacije je 21. oktobra u Podgorici, gdje će Crna Gora dva dana kasnije (18 časova) dočekati Poljsku, na startu grupe 3 kvalifikacija za EP, dok će 27. oktobra gostovati Portugalu u Koimbri.

To će biti i jedini mečevi Crne Gore u kvalifikacijama ove godine. Osim Poljske i Portugala, rival “crvenih” za dva mjesta koja vode na EP je i Češka.

Spisak

Golmani

Sonja Barjaktarović (Rostov, Rusija)

Marina Vukčević (Budućnost)

Milica Kostić (Danilovgrad)

Ljeva krila

Majda Mehmedović (Budućnost)

Biljana Pavićević (Budućnost)

Desna krila

Radmila Petrović (Budućnost)

Jovanka Radičević (Vardar, Makedonija)

Pivoti Ana Đokić (Vardar, Makedonija)

Sara Vukčević (Erd, Mađarska)

Bekovi

Milena Knežević (Budućnost)

Jelena Despotović (Budućnost)

Marija Jovanović (Astrahanočka, Rusija)

Anđela Bulatović (Krim, Slovenija)

Katarina Bulatović (Đer, Mađarska)

Jasna Tošković (Avr, Francuska)

Andrea Klikovac (Vardar, Makedonija)

Đurđina Malović (Danilovgrad)

Rezerve

Ivana Božović (Budućnost)

Olivera Vukčević (Budućnost)

Bobana Klikovac (Budućnost)

Sandra Nikčević (Vac, Mađarska)

Bonus video: