Kastratović više nije trener Vardara!

“Ovo je bilo kao grom iz vedra neba. Predsjednik me je sinoć pozvao da zakaže sastanak za devet ujutro. Pričali smo i rekao mi je da sam smijenjen”, rekao je Kastratović za “Vijesti”
0 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Savo Prelević
Zoran Kastratović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.10.2013. 14:58h

Šok u Skoplju - Zoran Kastratović više nije trener Vardara!

Čovjek koji je prije 10-ak dana sa “crveno-crnima” osvojio bod protiv svemoćne Barselone je jutros dobio otkaz.

“Ovo je bilo kao grom iz vedra neba. Predsjednik me je sinoć pozvao da zakaže sastanak za devet ujutro. Pričali smo i rekao mi je da sam smijenjen. Ne znam šta da kažem”, rekao je Kastratović za “Vijesti”.

Na Kastratovićevo mjesto gotovo sigurno dolazi slavni Talant Dujšebajev, čiji sin Aleks igra za Vardar. Tu informaciju nije ni potvrdio ni demantovao predsjednik kluba Sergej Samsonenko, koji je samo šturo objasnio razlog smjene.

“Zoran Kastratović više nije trener Vardara. To je prekrasan čovjek i odličan stručnjak, ali je odluka konačna i neću davati dodatna objašnjenja”, rekao je Samsonenko makedonskim novinarima.

Kako se nezvanično saznaje, Kastratoviću su “glave došli” Samsonenkovi zemljaci, ruski internacionalci Timur Dibirov, Aleksej Rastvorcev i Mihail Čipurin, koji su napravili “klan” sa Dujšebajevom juniorem.

Navodno, Samsonenko nije zadovoljan atmosferom u ekipi, jer se sa Rusima niko nije družio. Izgleda da samo pravio teren za dolazak trenera koji je sa Siudad Realom tri puta bio šampion Evrope...

Vardar je u Ligi šampiona remizirao sa Barselonom (29:29), a u Minsku je poražen 26:24 od Dinama, kojem su pomogle sudije.

Prije dva dana, Kastratovićev sada već bivši tim je u Novom Sadu savladao Vojvodinu sa 30:21, a u Gasprom Južni tok SEHA ligi ima i remi u gradskom derbiju sa Metalurgom (28:28), pobjede nad Partizanom (33:26) i Meškovom u Brestu (27:23), te poraz od Tatrana na svom terenu (37:34).

Čovjek koji je Crnu Goru odveo na Svjetsko prvenstvo sada nema nikakvih smetnji da bude selektor i na Evropskom šampionatu u Danskoj. Nema klub, a i blizu je dogovora o nastavku saradnje sa predsjednikom RSCG Predragom Boškovićem.

Bonus video: