Kadetkinje poražene od Turske i Srbije

Prema propozicijama, na Mediteranskom šampionatu utakmice se igraju u okviru tri trećine, koje traju po 15 minuta
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2013. 20:12h

Dva poraza i svega bod i po od mogućih 10, bilans je ženske kadetske rukometne reprezentacije Crne Gore prvog dana 9. Prvenstva Mediterana, koje se održava u Budvi.

Zvanično peta reprezentacija Evrope u kadetskom uzrastu, je juče poražena od Srbije 21:14 (9:2, 5:9, 7:3) i Turske 19:16 (5:3, 7:6, 7:7). Iz meča sa Srbijom, izabranice Maje Savić su osvojile bod, za dobijenu posljednju trećinu (Srbija je dobila četiri, dva za ukupnu pobjedu, te po jedan za dobijene prve dvije trećine).

Ovaj meč obilježila je povreda jedne srpske rukometašice Jovane Kovačević, koja je tokom šuta izgubila ravnotežu i glavom udarila u parket. Iako je u prvom momentu izgledalo da je povreda teže prirode (sumnjalo se na povredu kičme), pregledi u Risnu su pokazali "samo" nagnječenje pršljenova.

Crna Gora je prvom meču jučerašnjeg programa osvoijla samo pola boda na neriješenu posljednju trećinu, dok je Turska je osvojila 4,5 boda, dva za pobjedu, po jedan za dobijenu prvu i drugu trećinu, te pola za neriješen rezultat u posljednjem periodu igre.

Crna Gora i sjutra igra dva meča, sa Tunisom (10.30) i Slovenijom (18.30).

Bonus video: