Bizdra: Gladne smo pobjeda

"Najbitnije je da smo odlično trenirale i sada smo fokusirane na ovo što slijedi, spremne smo da se borimo za svaku pobjedu u Ligi šampiona", kaže Bizdra
87 pregleda 3 komentar(a)
Kinga Bizdra, Foto: Savo Prelević
Kinga Bizdra, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.10.2013. 12:36h

S obzirom na probleme sa povredama i činjenicom da nijedan trening, a kamoli utakmicu od početka priprema i Regionalne lige do danas, nijesu odradile u kompletnom sastavu, za rukometašice Budućnosti je, vjerovatno, najbolja moguća situacija da novu sezonu u Ligi šampiona u nedjelju počnu kod kuće sa poljskim Lublinom, na papiru najslabijim protivnikom u grupi, u kojoj su još mađarski Ferencvaroš i danski Midtjiland.

"Očekujem da će čitava ekipa pružiti maksimum, da će svaka djevojka na terenu dati 100 odsto mogućnosti. Sve znamo koliko je važna ova utakmica, zato imamo samo jedan cilj, a to je pobjeda", kaže za “Vijesti” Poljakinja Kinga Bizdra, od ljetos novi srednji bek Budućnosti.

Bizdra je dugo godina sa svojim klubom Lubinom bila rivalka igračica Lublina u Poljskoj ligi i najpozvanija je da komentariše predstojeći duel.

"Veoma dobro ih poznajem, puno puta sam igrala protiv njih. Lublin ima puno iskusnih igračica i reprezentativki. Opasne su na svim pozicijama. Pripremamo se za utakmicu za njima i moramo biti pametne, a fokus je na odbrani", ističe Bizdra i potom ulazi u detalje:

"Kada sam igrala u Lubinu, protiv njih smo igrale zonu 3-2-1. Budućnost, međutim, igra drugačiju zonu. Po mom mišljenju, odbrana je ključ svega, jer iz dobre odbrane proizilaze laki golovi iz kontri. Zato najviše pažnje poklanjamo tom segmentu, gdje moramo da napredujemo iz meča u meč", kaže 24-godišnja poljska reprezentativka.

Na pitanje koliko problemi sa povredama tokom pripremnog perioda mogu da poremete dobar start, Bizdra kaže:

"To su stvari koje se dešavaju u pripremnom periodu. Ali, najbitnije je da smo odlično trenirale i sada smo fokusirane na ovo što slijedi, spremne smo da se borimo za svaku pobjedu u Ligi šampiona".

Bizdra ne želi da se izjašnjava o tome da li je Budućnost favorit za jedno od prva dva mjesta u grupi koja vode u glavnu rundu.

"U rukometu je sve moguće, svaka utakmica je priča za sebe. Moramo da budemo skoncentrisane maksimalno. Imamo jak tim i gladne smo pobjeda. Ali, isto tako moramo da budemo strpljive i da igramo pametno. Želim svima nama u klubu sve najbolje ove sezone, imamo neke ciljeve, ali do njih želimo da dođemo korak po korak. Lako je pričati da treba da igramo polufinale ili finale, treba to na terenu zaslužiti. Mi treniramo da na svakom meču dajemo maksimum".

Kinga je preko malih ekrana imala priliku da vidi širom Evrope poznatu atmosferu u “Morači”. Sada će biti u prilici i da je lično osjeti….

"Vidjela sam šta se dešava kada je dvorana puna, mogu samo da zamislim kakav je to osjećaj. Ubijeđena sam da su navijači pravi osmi igrač Budućnosti i da prave nevjerovatnu atmosferu", rekla je Poljakinja.

Budućnost kao porodica

Kakvi su tvoji utisci o Budućnosti, Podgorici, Crnoj Gori...?

"Na početku nije bilo lako. Sve je bilo novo za mene, zemlja, jezik, ekipa, trener…Ali, igračice su mi, zaista, pomogle u svemu da se adaptiram. Imamo mlad tim, kao što je poznato, i mogu da kažem da se u toj ekipi, u klubu, osjećam dijelom jedne velike porodice, u pravom smislu te riječi. Podržavamo se međusobno i veoma se dobro osjećam", rekla je Bizdra, kojoj je dolazak u Budućnost prvo inostrano iskustvo.

Želja mi je da budem dobra kao Monika i Iza

Bizdra je treća Poljakinja u istoriji ŽRK Budućnost. U periodu između 2003. i 2005. godine, u podgoričkom klubu su igrale lijevi bek Izabela Puhač i pivot Monika Marzec. Obje su ostavile odličan utisak, kako na terenu, tako i van njega.

"Prvo moram da kažem da su Monika i Iza (Izabela) postavile visoko ljestvicu. Nikad nisam očekivala da ću, kao i one, zaigrati u Budućnosti. Moja je želja da budem dobra kao i njih dvije, i da pružam maksimum na svakoj utakmici. Za mene je pravo zadovoljstvo da igram u ovakvom klubu, sa toliko dobrih igračica. Zajedno možemo da napravimo nešto sjajno", zaključila je Bizdra, koja je sa podgoričkim klubom potpisala trogodišnji ugovor.

Bonus video: