Garsija: Istorija se piše na kraju sezone

"Suviše je rano da pravimo bilans učinjenog, ali sam srećan zbog ekipe. To je fantastična grupa igrača, i to je važno za budućnost", spušta loptu na zemlju trener Rome Rudi Garsija
62 pregleda 0 komentar(a)
Rudi Garsija, Foto: BETA AP
Rudi Garsija, Foto: BETA AP
Ažurirano: 26.09.2013. 13:05h

Nakon dvije “sušne“ sezone, u kojima ne samo da nije bilo trofeja, već i učešća u evropskim kupovima, navijači Rome, konačno, imaju razloga za zadovoljstvo, barem trenutno.

Poslije pet odigranih kola u Seriji A, Roma je sama na vrhu tabele, sa svih pet pobjeda, prvi put u klupskoj istoriji.

„Vučica“ nije bila sama na čelu tabele od 18. aprila 2010. godine, kada je pobjedom u gradskom derbiju protiv Lacija, nakon 34. kola, zadržala bod prednosti u odnosu na Murinjov Inter, koji se na kraju, ipak, domogao skudeta.

Od kada se za pobjedu dobijaju tri boda, samo je još Juventus u sezoni 2005/2006 imao isti učinak u prvih pet kola, i na kraju osvojio titulu, koja je torinskom klubu kasnije oduzeta zbog Kalćopolija...

"Zadovoljan sam zbog pet uzastopnih pobjeda, ali mene interesuje da ispišemo istoriju na kraju sezone, ne sada. Suviše je rano da pravimo bilans učinjenog, ali sam srećan zbog ekipe. To je fantastična grupa igrača, i to je važno za budućnost", spušta loptu na zemlju trener Rome Rudi Garsija.

Kao i u prva četiri kola, Roma je u Đenovi do pobjede protiv Sampdorije stigla golovima (Benatije i Žervinja) u nastavku meča. Rimljani su svih 12 golova na startu sezone postigli u drugom poluvremenu, pritom su primili samo jedan gol…

"Ali smo protiv Sampdorije, mislim, odigrali naše najbolje prvo poluvrijeme ove sezone. U svakom slučaju, odigrali smo odličnu utakmicu", ističe francuski stručnjak.

Garsija ne želi da govori o tituli…

"Titula? Mora da ima nekih smetnji na vezi…Ne razumijem tu riječ", odgovorio je u stilu trener Rome, koji je na meču sa Sampdorijom isključen, jer je, navodno, nešto dobacio sudiji:

"Nisam mu rekao ništa nekorektno. Ali, najvažnije je da smo pobijedili. Svaki igrač pruža maksimum, akcija Benatije je simbol te želje koju imamo", zaključio je Garsija.

Toti: Svi igrači su važni

Kapiten Franćesko Toti je počeo meč na klupi, ali je ušao u drugom poluvremenu. Na njegovu asistenciju, Žervinjo je postigao gol za konačnih 2:0…

"Kada je razmak između utakmica mali, i kada se, praktično, igra svaka tri dana, neophodno je da imamo kompaktnu, ujedinjenu ekipu, sa kvalitetnim igračima na terenu i klupi. Pobjeda protiv Sampdorije je dokaz koliko je svaki igrač neophodan, i ovaj uspjeh treba posvetiti, prije svega, onima koji ponekad igraju manje, ali su uvijek spremni kada dođe red na njih. U nedjelju stiže Bolonja, i nadam se da će “Olimpiko” biti pun. Toplina naših navijača će podstaći naš entuzijazam i želju za pobjedom", napisao je na svom zvaničnom blogu Toti koji će sjutra proslaviti 37. rođendan.

Bonus video: