B EVROPSKO PRVENSTVO

Juniori rutinski i sa Turskom

U nastavku došla do izražaja klasa Branka Vujovića (osam golova), Vasilija Kaluđerovića i drugova, koji su nekoliko puta stizali do dvocifrene prednosti
60 pregleda 1 komentar(a)
Branko Vujović, Foto: Filip Roganović
Branko Vujović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.07.2018. 21:09h

Tri dana poslije prvog, juniori Crne Gore su odigrali i drugi meč na B Evropskom prvenstvu u Podgorici. I opet stigli do rutinske pobjede - rukometaši Brana Božovića su porazili Tursku sa 35:28 i sada ih još samo trijumf dijeli od polufinala.

Kao i protiv Gruzije, „crvenima” je trebalo vremena da se zagriju i našu rješenje za rivala. Turci su nekoliko puta imali minimalnu prednost, posljednju u 11. minutu, kada je Doruk Pelivan dao četvrti od svojih 10 golova. Crna Gora je tada pojačala tempo i osam minita kasnije vodila 12:8.

Na poluvremenu je bilo tri razlike (17:14), ali je, baš kao i u duelu sa Gruzijom, u nastavku došla do izražaja klasa Branka Vujovića (osam golova), Vasilija Kaluđerovića i drugova, koji su nekoliko puta stizali do dvocifrene prednosti.

Božovićev tim u utorak (19 časova) igra sa Slovačkom, koja je u prva dva meča izgubila od Letonije (28:26) i pobijedila Gruziju (33:23). U slučaju trijumfa, Crna Gora bi obezbijedila polufinale, a u A diviziju ide samo prvak.

TURSKA - CRNA GORA 28:35 (14:17)

Podgorica - Dvorana „Verde”. Gledalaca: 150. Sudije: V. Buckevič i J. Buckevič (Bjelorusija). Sedmerci: Turska 3 (2), Crna Gora 3 (3). Isključenja: Turska 8, Crna Gora 10 minuta.

Turska: Karatah (četiri odbrane), Bereket (pet odbrana), Ardidž (četiri odbrane), Džan 2, Saukpinar, Pelivan 10 (2), Atasoj, Bidžer 2, Bakir 2, Kelešolu 3, Uludag 3, Jilmaz, Keser 2, Ajdin 1, Kanberolu 1, Jildirim 2.

Crna Gora: Matović (šest odbrana), Braunović (sedam odbrana), Ćorsović 1, Ašanin 4, Bakić 6 (3), Eraković, Abramović, Mandić 1, Radoman, Bajčeta, Žurić, Vujović 8, Perišić 5, Kaluđerović 7, Abramović 3, Radičević.