Budućnost protiv Vardara na startu Memorijala "Vinko Kandija"

Pored Budućnosti i domaćina Krima, na turniru učestvuju i super pojačani Vardar i austrijski Hipo.
89 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Saša Jončić
Rukometašice Budućnosti, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 20.09.2013. 10:36h

Nakon serije kontrolnih mečeva i turnira u Koprivnici, te tri meča u Regionalnoj ligi, rukometašice Budućnosti će danas i sjutra u Ljubljani na tradicionalnom 10. Memorijalu "Vinko Kandija" imati odlične provjere za predstojeću Ligu šampiona.

Pored Budućnosti i domaćina Krima, na turniru učestvuju i super pojačani Vardar i austrijski Hipo.

Izabranice Dragana Adžića će u polufinalu turnira, danas od 16 časova, igrati protiv Vardara, u kojem su tri crnogorske reprezentativke i bivše igračice podgoričkog kluba, Jovanka Radičević, Ana Đokić i Andrea Klikovac. Od ovog ljeta u skopskom klubu su i reprezentativka Srbije Andrea Lekić, Francuskinje Alison Pino, Amandin Lejno i Siraba Dembele, Španjolka Begonja Fernandes, pa nema dileme da će ovo biti prava provjera trenutnih mogućnosti našeg šampiona...

"Na startu turnira nas očekuje duel protiv sjajnog protivnika koji je dovođenjem velikog broja sjajnih igračica u prelaznom roku potvrdio da ima visoke ambicije. Radi se o iskusnom timu u kojem nastupaju igračice koje su osvajale evropska i svjetska prvenstva i znamo da nas očekuje veoma jak meč, što nam je i potrebno u sklopu priprema za početak Lige šampiona. Radujemo se tom meču kao što se radujemo i meču koji ćemo igrati protiv istog protivnika u Skoplju u Regionalnoj ligi, jer su to utakmice koje će nam pokazati na kojim stvarima treba da radimo u preostalom periodu do početka Lige šampiona", kazao je trener Dragan Adžić.

Za razliku od nekoliko posljednjih mečeva, u ekipi će ponovo biti i oporavljene Kamila Dalbi, Dragana Cvijić i Majda Mehmedović.

"U Podgorici su ostale Ivana Božović, Marija Mugoša i Biljana Pavićević, tako da je u Ljubljanu otputovalo 12 igračica i tri golmanke, pri čemu je pod znakom pitanja nastup Klare Voltering i Marte Žderić. Kristina Neagu je otputovala sa ostatkom tima, a od naredne sedmice će početi da radi punim intezitetom i nadamo se da će uskoro biti u prilici da nam pomogne i na utakmicama i da potvrdi da se radi o sjajnoj igračici", dodao je Adžić.

U drugom polufinalu današnjeg programa, od 18.30 časova, sastaju se Krim i Hipo.

Utakmice 10. Memorijalnog turnira "Vinko Kandija" će se igrati u dvorani "Krim" na Galjevici.

Uoči početka Lige šampiona i meča protiv Lublina u "Morači" (6. oktobra), izabranice Dragana Adžića će odigrati još dva meča u Regionalnoj ligi i to u Skoplju - protiv Vardara 26. septembra i dan kasnije protiv Metalurga.

Raspored Memorijala "Vinko Kandija"

Petak

Vardar - Budućnost (16.00)

Krim - Hipo (18.30)

Subota

Utakmica za treće mjesto (16.00)

Finale (18.30)

Bonus video: