Lisičić: Odlazim zbog ličnih razloga

"Neću moći da budem tu i sve ispratim kako sam mislio. Nema potrebe da se diže frka oko toga", kaže za „Vijesti“ Lisičić.
214 pregleda 3 komentar(a)
Lisičić, Foto: Zoran Đurić
Lisičić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.09.2013. 22:25h

Odlukom da Blažo Lisičić podnese neopozivu ostavku na mjesto direktora muških selekcija i potpredsjednika Upravnog odbora Rukometnog saveza, crnogorski rukomet, naročito muški, zadobio je novi težak udarac.

Lisičić je u protekle dvije godine, zajedno sa stručnim štabom, uspio da povrati pomalo izgubljenu dobru atmosferu u muškoj reprezentaciji, što je bitno uticalo da „crveni“ izbore plasman na dva uzastopna velika takmičenja, na Svjetsko prvenstvo u Španiji i Evropski šampionat u Danskoj.

Bivši proslavljeni crnogorski rukometaš, međutim, odbacuje spekulacije da je tu odluku donio zbog teške finansijske sutuacije u RSCG, još uvijek neriješenog statusa Zorana Kastratovića, ili ostalih stvari koje u ovom trenutku i te kako opterećuju crnogorski rukomet i Savez.

"Razlozi su lični, porodični, privatni, oni koji me očekuju u sljedećem periodu. To sam i napisao u ostavci. Neću moći da budem tu i sve ispratim kako sam mislio. Nema potrebe da se diže frka oko toga", kaže za „Vijesti“ Lisičić.

Iako svjestan finansijske dubioze u kojoj se nalazi RSCG, i pored odličnih rezultata u proteklom periodu, Lisičić ističe da je „situacija sada ista kao što je bila i prije“.

"Nekad bolja, nekad lošija. I da je situacija idealna, uvijek se može naći hiljadu načina da tako nije. Ali, moja odluka je, ponavljam, lične prirode i nema veze sa bilo čim drugim", tvrdi Lisičić.

Ima vremena za Kastratovića

On dodaje da „ima dosta vremena da se situacija oko produženja saradnje sa selektorom Zoranom Kastratovićem postavi na svoje mjesto“.

Na pitanje da li je to moglo ranije da se završi, s obzirom na to da je Kastratoviću ugovor istekao 30. juna, Lisičić kaže:

"Moglo je, ali Savez ima i drugih obaveza, i raznih takmičenja mlađih kategorija. Tokom ljeta nije ni bilo sjednica Upravnog odbora da bi se to moglo rješavati.

On smatra da je Kastratović, apsolutno, zaslužio da nastavi posao selektora.

"Ja sam o tome i pismeno dostavio mišljenje Savezu i podržao njegovu kandidaturu".

Lisičić kaže da njegov odlazak iz Saveza i muške reprezentacije, kao i trenutna situacija oko Kastratovića, ne može da utiče negativno na muški rukomet.

"Zbog čega bi? Nema razloga da bude gore zbog situacije oko nas dvojice".

Lisičić je zadovoljan odrađenim u protekle dvije godine, iako, kako kaže, „uvijek može bolje“.

"Treba vidjeti kako je bilo prije mene, a onda kako je bilo dok sam ja bio. Nekad je bolje, nekad lošije. Ne znam, neka drugi ocijene kako je bilo dok sam ja bio. Suvišno je da ja o tome govorim", rekao je Lisičić i javno se „zahvalio igračima, stručnom štabu i ljudima iz Saveza na saradnji“.

Bošković: Ni Blažo, ni ja nismo Savez

Predsjednik Upravnog odbora RSCG Predrag Bošković kazao je za “Vijesti” da je na ovu temu više puta razgovarao sa Lisičićem.

"Razlozi njegove odluke, koje mi je saopštio, privatne su prirode, i mi to moramo poštovati. Blažu su vrata Saveza uvijek otvorena, uvijek je dobrodošao, jer je pokazao da zaslužuje da bude dio uspješne priče kao što je rukometni sport u Crnoj Gori", kaže Bošković.

Prvi čovjek RSCG nije zabrinut zbog ovakve situacije u Savezu.

"Savez nije ni Peđa Bošković, ni Ranko Janković, ni Blažo Lisičić. RSCG je postojao prije ove ekipe, postojaće i poslije. Svakako ćemo naći rješenje koje će moći da doprinese daljem radu i nastavi tamo gdje je Blažo stao", dodao je Bošković, koji će od sjutra do 21. septembra u hotelu “Maestral” biti domaćin na sjednicama Izvršnog komiteta Evropske rukometne federacije, čiji je član od prošle godine.

Bonus video: