Vardar ubjedljiv protiv Partizana, Zagreb torpedovao Borac

Izabranici Zorana Kastratovića savladali su večeras u Skoplju crno-bijele 33:26 (15:10) u utakmici drugog kola regionalne SEHA Gasprom Južni tok lige
2 komentar(a)
Rukometaši Vardara, Foto: Rkvardar.com.mk
Rukometaši Vardara, Foto: Rkvardar.com.mk
Ažurirano: 14.09.2013. 19:40h

Vardar je opravdao ulogu favorita kod kuće protiv Partizana – izabranici Zorana Kastratovića savladali su večeras u Skoplju crno-bijele 33:26 (15:10) u utakmici drugog kola regionalne SEHA Gasprom Južni tok lige.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Aleks Dušebajev i Matjaž Brumen sa po šest golova.

Kod crno-bijelih Beranac Mijailo Marsenić dao je sedam golova, a jedan manje upisao je Aleksandar Radovanović.

“Mislim da idemo uzlaznom putanjom, to smo pokazali u prvih 23,24 minuta, kada smo primili samo pet golova. I golmani su proradili, i sa njihovim tako kvalitetnim učinkom rezultat nije doveden u pitanje. Pobijedilo je iskustvo, ali i naš veći kvalitet, iako se Partizan prestavio kao kvalitetan rival. Moramo igru da popravimo za još 20-30 posto, kako bismo dostigli željeni nivo, i kako bismo ispravili ili sveli na minimum nedisciplinu u našoj igri”, rekao je Kastratović, sa kojim RSCG treba da obavi razgovor po pitanju novog ugovora na mjestu selektora Crne Gore.

Trener Partizana Aleksandar Brković je čestitao Vardaru na sasvim zasluženoj pobjedi, “koja ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje, iako se njegov tim borio svih 60 minuta”.

“Nadam se da će igrači naučiti nešto novo iz ovog meča i od ovako jake ekipe. Mi se okrećemo utakmicama u kojima bi trebalo da odnesemo pobedu, prije svega, tu mislim na Lovćen koji dočekujemo u sljedećem kolu", rekao je Brković.

U ostalim mečevima današnjeg programa, bjeloruski Meškov je u gostima savladao Vojvodinu 31:24, dok je Zagreb na svom terenu deklasirao Borac 44:20.

Lovćen je u četvrtak poražen u Podgorici od Metalurga 29:23.

Posljednji meč 2. kola između Neksea i Tatrana igra se 17. septembra.

Bonus video: