Viborg se oprostio od Lige šampiona, FTC korak od Budućnosti

FTC će u finalu igrati protiv švajcarskog Cuga, koji je u polufinalu savladao mađarski Erd sa 35:34.
54 pregleda 0 komentar(a)
Baja Mare - Viborg, Foto: Hcmbaiamare.ro
Baja Mare - Viborg, Foto: Hcmbaiamare.ro
Ažurirano: 14.09.2013. 20:04h

Iako viđen kao sigurni učesnik Lige šampiona, nekada trostruki prvak Evrope se okliznuo već na prvoj stepenici – Viborg je u polufinalu kvalifikacionog turnira grupe 3 poražen od domaćeg rumunskog Baja Marea 26:25 (11:12), pa će nekadašnji klub Bojane Popović i Maje Savić morati da se zadovolji borbom za treće mjesto koje vodi u Kup kupova.

Danskom timu nije pomogla ni Sanja Damnjanović sa osam golova. Isti učinak u pobjedničkom timu imala je Julija Bukešći.

Baja Mare će se za ulazak u Ligu šampiona boriti u nedjelju sa još jednim danskim timom, Tim Tvis Hestelbroom, koji je u drugom polufinalu bio bolji od holandskog Dalsena sa 38:30 (21:14).

Crnogorske reprezentativke u redovima Vardara, Jovanka Radičević, Ana Đokić, Andrea Klikovac, imale su uspješan start na kvalifikacionom turniru grupe 4 u italijanskoj Eboli.

Prvak Makedonije je savladao Salerno 35:16 (14:4),a najefikasnija je bila Jekaterina Kostjukova sa šest golova. Radičević i Đokić su postigle po dva gola, Klikovac jedan.

Vardar će sjutra u 18.30 časova imati teži zadatak protiv francuske ekipe Fleri, koje je iznenadila ruski Rostov naše Sonje Barjaktarović sa 26:21 (12:11).

Za Budućnost je najinteresatnija grupa 2, jer će pobjednik biti rival Podgoričanki u grupnoj fazi LŠ, a očekivanja su da to bude mađarski FTC, koji je u polufinalu opravdao ulogu favorita protiv zagrebačke Lokomotive 26:23 (7:9).

Sandra Zašik je predvodila FTC sa devet golova, dok je u redovima hrvatskog tima naša Ivana Božović je postigla jedan gol.

FTC će u finalu igrati protiv takođe mađarskog tima, Erda, koji je u polufinalu savladao švajcarski Cug sa 34:25 (18:14). Pivot naše reprezentacije Sara Vukčević je postigla jedan gol za Erd.

Bonus video: