Igor Marković ide u Kuvajt

“Prezadovoljan sam uslovima, jer ću zaraditi otprilike kao za osam mjeseci u Lovćenu. To nisam mogao odbiti”, kaže za “Vijesti” Marković.
162 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2013. 12:00h

I ta želja mu se ostvarila – Igor Marković će prvi put zaigrati u inostranstvu, iako na kratko. Kapiten Lovćena i standardni reprezentativac Crne Gore nije mogao da odbije finansijski veoma unosnu ponudu Alkuraina iz Kuvajta.

Uz saglasnost cetinjskog kluba i trenera Kasima Kamenice, Marković će od 23. septembra do 8. oktobra igrati Azijski kup.

“Prezadovoljan sam uslovima, jer ću zaraditi otprilike kao za osam mjeseci u Lovćenu. To nisam mogao odbiti”, kaže za “Vijesti” Marković.

“Još ne znam sve detalje oko tog takmičenja i kluba, ali znam da se radi o klubu koji je osnovan prije dvije godine. Njihove ambicije u Azijskom kupu su da ostanu što duže u igri, da se što više čuje o njima”, dodao je Marković.

Interesantno, Marković u Alkurainu neće igrati na svojoj prirodnoj poziciji, lijevom krilu, već na srednjem beku, što mu nije nepoznanica, jer je povremenu igrao u Lovćenu igrao i na tom mjestu.

“Njihov trener Egipćanin Muhamed Abdalmoti me zna od ranije, svidio sam mu se, a trebao mu je igrač koji je prodoran, dobar u igri “jedan na jedan” ili “dva na dva”, koji zna da igra protiv zone 3-3. Zna me i kako igram u odbrani na prednjeg centra, tako da će sve to tražiti od mene”, dodaje 31-godišnji Marković.

Marković će u subotu otputovati sa Lovćenom u Izrael na dvomeč sa Makabijem (16. i 17. septembar), u prvom kolu EHF kupa, potom će naredne subote igrati u Beogradu protiv Partizana, nakon čega će ostati u glavnom gradu i priključiti se kuvajtskom klubu, koji se nalazi na pripremama u Srbiji.

I fizioterapeut Alen Pepić u istom klubu

Marković neće biti jedini Crnogorac u Alkurainu na Azijskom kupu, pošto već više od dvije nedjelje sa kuvajtskim klubom, koji se nalazi na pripremama radi i jedan od najboljih crnogorskih fizioterapeuta, Alen Pepić.

Pepić je godinama radio sa rukometašima Lovćena i rukometašicama Budućnosti, bio član medicinske ekipe i muške i ženske reprezentacije, kao i dio medicinskog tima na Olimpijskim igrama u Londonu i Mediteranskim igrama u Mersinu.

Galerija

Bonus video: