Budućnost večeras u Koprivnici gostuje Podravci

"U svakom slučaju očekujem dobru utakmicu u kojoj igračice koje su spremne treba da pruže maksimum i iskoriste provjeru protiv Podravke na najbolji način", kazao je Adžić
57 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Saša Jončić
Rukometašice Budućnosti, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 13.09.2013. 10:51h

Rukometašice Budućnosti večeras u Koprivnici protiv Podravke unaprijed igraju meč 18. kola Regionalne lige.

Dragan Adžić ima puno problema uoči meča sa Podravkom, koju je Budućnost savladala 30. avgusta na turniru "Josip Samaržija Bepo" (19:15), ne može da računa na osam igračica. Zbog stomačnog virusa sa ekipom nijesu optutovale Dragana Cvijić, Majda Mehmedović i Ivana Božović, a još se nijesu oporavile Kamila Dalbi, Kristina Neagu i Biljana Pavićević. Takođe, u sastavu neće biti Suzane Lazović i Željke Nikolić.

"U svakom slučaju očekujem dobru utakmicu u kojoj igračice koje su spremne treba da pruže maksimum i iskoriste provjeru protiv Podravke na najbolji način", kazao je Adžić, koji u Koprivnici može da računa na devet igračica u polju i tri golmana.

Prije ovog meča, Budućnost ima dvije pobjede (Zagorje, Danilovgrad) i poraz (Krim), dok je Podravka upisala pobjedu i poraz, s tim da će trijumf protiv Samobora biti izbrisan jer je hrvatski tim istupio iz takmičenja.

"Svaki duel u Regionalnoj ligi nam je veoma važan u sklopu priprema za Ligu šampiona i premijerni meč protiv Lublina koji je na programu 6. oktobra. Nakon meča u Koprivnici, očekuje nas turnir u Ljubljani, a potom dva meča u Makedoniji, gdje ćemo igrati protiv Metalurga i Vardara u sklopu regionalnog takmičenja. To je dovoljan broj mečeva kako bismo dostigli željeni nivo forme za početak najvažnijeg takmičenja u sezoni i vjerujem da ćemo biti spremni za 6. oktobar", dodaje Adžić.

Trener Budućnosti kaže da će desni bek Kamila Dalbi, koja se povrijedila uoči turnira u Koprivnici, od ponedjeljka početi da trenira punim intezitetom, a povratak lijevog beka Kristine Neagu očekuje se najkasnije za dvije sedmice.

"Dalbi se oporavila nakon povrede skočnog zgloba koju je doživjela na treningu i od ponedjeljka će početi da trenira punim intezitetom. Neagu bi za sedmicu ili najkasnije dvije trebalo da počne da trenira na nivou ostatka tima, ali s obzirom na to da je imala dugu pauzu nakon povrede, sigurno je da će biti potrebno dosta vremena da se vrati na pravi način. Tek za par mjeseci možemo očekivati da će se u potpuosti oporaviti od povrede koju je imala i da će pružiti ono što se od nje očekuje jer je jasno da se radi o igračici velikog kvaliteta", zaključio je Adžić.

Utakmica u Koprivnici počinje u 18 sati, a sudije su Matija Gubica i Boris Milošević iz Hrvatske.

Bonus video: