U ponedjeljak sa radom kreće ŽRK “Podgorica 2013”

Prvi trening je u ponedjeljak u 17 časova, kada se već upisanima u klubu mogu prijaviti sve zainteresovane djevojčice.
51 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2013. 23:53h

Ekomonska situacija u skoro svim crnogorskim rukometnim klubovima je veoma loša, ali to ne obeshrabruje one koji žele da svojim radom i strašću privole što više nove djece zavole ovaj sport.

Od ponedjeljka sa radom u Podgorici kreće novi ženski rukometni klub “Podgorica 2013”, u sklopu kojeg će raditi i škola za mini rukomet za djevojčice, a čiji je osnivač Zorica-Cica Đurović, nekadašnja rukometašica, danas diplomirani rukometni trener i sudija.

“Uvijek sam imala želju da osnujem svoj klub i da se maksimalno posvetim radu sa našim najmlađima. Zato sam i to i uradila. Kao jedan od mlađih trenera, osjećam da mogu dosta da pružim djeci i prenesem na njih ljubav prema sportu i svo rukometno znanje i vještine ovog atraktivnog kolektivnog sporta”, kaže Zorica.

Kako kaže Zorica, “pri samom kraju je odrađivanja stručnog usavršavanja u ŽRK Budućnost, gdje je nekada i počela igračku karijeru, na poziciji lijevog krila, i oblačila dres prvog tima, a bila je i članica kadetske reprezentacije Srbije i Crne Gore.

“Poslije Srednje škole odlučila sam da upišem studije u Beogradu i tamo da nastavim rukometnu karijeru. Igrala sam kratko u Humelu i Crvenoj zvezdi, ali zbog povrede ramena sam sve češće morala da pauziram i izostajem sa treninga i utakmica, zbog čega sam se posvetila studijama koje sam uspješno završila na Fakultetu sporta i zizičkog vaspitanja – smjer rukomet”, dodaje Zorica.

I prije odrađivanja stručnog usavršavanja u ŽRK Budućnost, Zorica Đurović je nekoliko godina, paralelno sa suđenjem, radila kao trener u privatnim klubovima iz Podgorice, gdje je sticala iskustva od starijih trenera.

Treninzi ovog novoformiranog kluba održavaće se u sali Osnovne škole “21. maj” na Cvijetinom Brijegu, gdje postoje svi uslovi za bavljenjem ovim sportom.

Prvi trening je u ponedjeljak u 17 časova, kada se već upisanima u klubu mogu prijaviti sve zainteresovane djevojčice.

“Dođite da se družimo, učimo i igramo rukomet”, zaključila je Cica Đurović.

Sve informacije se mogu dobiti na telefon 067 275 217.

Bonus video: