Metalurg pobijedio Lovćen

To je prvi poraz cetinjskog tima u regionalnom takmičenju ove sezone, nakon startnog trijumfa u Banjaluci protiv Borca 33:26
55 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2013. 18:27h

Metalurg je prebrodio gostovanje u “Morači”, a nije se mnogo namučio da dođe tri boda – prošlosezonski četvrtfinalista Lige šampiona je lakše od očekivanog savladao Lovćen 29:23 i upisao prvu pobjedu u ovogodišnjem regionalnom takmičenju.

Nakon trijumfa u Banjaluci, Cetinjani su doživjeli prvi poraz, očekivan, jer je, ipak, očigledna razlika u kvalitetu u odnosu na vicešampiona Makedonije. Trebaće još vremena da Kasim Kamenica posloži kockice, iako je očigledno da Lovćen nema prošlogodišnji kvalitet.

Uz činjenicu da su bili hendikepirani neigranjem u svojoj dvorani (nijesu na vrijeme završili adaptaciju hale), protiv Metalurga je izostala prepoznatljiva borbenost Cetinjana u odbrani.

U takvim uslovima Lovćen nije imao šansi, pa je Metalurg lakše nego ikada u gostima pobijedio crnogorskog šampiona (u prethodne dvije sezone je na Cetinju slavio 21:20 i 24:22)...

“Izgubili smo od trenutno kvalitetnije ekipe, presudilo je njihovo iskustvo. Mislim da nijesmo pokazali ni borbenost, što nam je najvažnije u ovom trenutku. Predstoji nam da se dobro spremimo za utakmice u Tel Avivu, da probamo da prođemo u drugo kolo EHF kupa”, rekao je Mirko Radović, desno krilo Lovćena.

Lovćen je dobro krenuo, poveo 3:1 (8. minut), imao je prednost do 4:3 (11. minut), a onda je stao. Previše grešaka u napadu, predvidljiiva igra bekovske linije, sa nepotrebnim forsiranjem šuta, bez igre za krila (Igora Markovića i Mirna Radovića), koja u prvom poluvremenu nijesu dobila priliku nijednom da šutnu iz igre, otvorili su gostima priliku da iz kontri i polukontri preokrenu rezultat serijom od 5:0, za vođstvo od 8:4 u 16. minutu.

Promjene u bekovskoj liniji Kasima Kamenice nijesu dale rezultat, pa je Metalurg krajem 27. minuta vodio 14:6 (do tog trenutka je Lovćen izgubio sedam lopti u napadu, promašio sedam šuteva i primio pet golova iz kontri i polukontri), kada je ovaj meč i odlučen.

Metalurg je u nastaku, u nekoliko navrata vodio i osam razlike, posljednji put u 43. minutu (22:14).

Nakon toga gosti su “povukli ručnu”, čuvajući snagu sa subotnji start Lige šampiona, što je Lovćen iskoristio da donekle ublaži poraz (u 51. minutu bilo je 23:19 za goste)....

“Odigrali smo dobar meč, napravili smo razliku u prvom poluvremenu, u nastavku smo odiigrali opuštenije. U svakom slučaju, zasluženo smo pobijedili”, rekao je Nikola Mitrevski, golman Metalurga.

Lovćen će u trećem kolu, 21. septembra, biti gost Partizana.

Lovćen – Metalurg 23:29 (8:15)

Podgorica – Dvorana: “Morača”. Gledalaca: 400. Sudije: Mrvica i Jurinović (Hrvatska). Sedmerci: Lovćen 2 (2), Metalurg 2 (1). Isključenja: Lovćen 4, Metalurg 2 minuta.

Lovćen: Abramović (pet odbrana i sedmerac), Borilović (sedam odbrana), Vukićević 1, Popović 2, I. Radović 1, Marković 2 (2), Kulenović 3, Peruničić 2, Drašković 3, M. Radović 1, Kaluđerović, Latković, Nikolić 3, Čizmović 1, Ačruk 3, Lasica 1.

Metalurg: Mojsovski (devet odbrana), Angelov (dvije odbrane), Ojlevski 2, Dimovski, Pecakovski 2, Vugrinec 7, Georgijevski 1, Manaskov 4, Markoski, Z. Mojsovski 2 (1), Mitrevski, Markovski 1, N. Mojsovski 3, Atman 6, Angelov, Keždo, Jonovski, Mandić 1.

Galerija

Bonus video: