Kamenica: Lovćen je uvijek imao veliko srce za ovakve utakmice

"Potpuno sam ubijeđen da će igrači ostaviti srce na terenu, što je u ovom trenutku najvažnije”, rekao je Kamenica
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2013. 12:10h

Nakon lake i ubjedljive pobjede u gostima protiv Borca iz Banjaluke, na startu, Lovćen večeras u drugom kolu SEHA Gasprom Južni tok lige očekuje znatno teži posao – skopski Metalurg, prošlogodišnji četvrtfinalista Lige šampiona, koji se klupe predvodi proslavljeni Lino Červar. Osim snage protivnika, Lovćen će morati da se izbori i sa hendikepom da Makedonce neće dočekati na svom bunjištu na Cetinju (adaptacija dvorane nije završena na vrijeme), već u „Morači“...

“Volio bih da nam ne bude hendikep što ne igramo u našoj dvorani na Cetinju. Zato bih zamolio ljubitelje rukometa u Podgorici, s obzirom na to da veoma rijetko imaju priliku da gledaju vrhunski muški rukomet, da nas podrže”, kaže trener Lovćena Kasim Kamenica.

Iskusni stručnjak je još kao protivnik Lovćena, na klupi Neksea, imao priliku da se upozna sa karakteristikama igrača Lovćena, koje želi da vidi i protiv Metalurga.

“Znam da je Lovćen uvijek imao srce za velike rivale, za velike utakmice. Nadam se da tu tradiciju nećemo iznevjeriti, da ćemo bez kompleksa ući u meč”, ističe Kamenica.

S obzirom na to da je kasno došao na kormilo Lovćena, kada su pripreme već počele, Kamenica ističe da mu fali još dvije nedjelje zajedničkog rada sa ekipom, posebno zbog toga što se Lovćen ljetos promijenio bekovsku liniji i pivote.

“Ali, nemamo vremena da se osvrćemo unazad, ekipa je u Banjaluci, posebno u prvom poluvremenu, odreagovala na zadovoljavajući način. Ali, dolazi nam puno kvalitetniji rival, koji, po mojim informacijama, u odnosu na meč sa Vardarom, dolazi kompletan. To je veliki izazov za moju ekipu i mene”.

Recept za uspjeh je čvrsta odbrana.

“Ako to uspijemo nametnuti, sigurno je da se otvaraju otvorene mogućnosti u fazi kontranapada i pozicionog napada, gdje bismo dobili sigurnost više za ravnopravan meč. Nama ovaj meč, prije svega, služi za još bolju pripremu za Makabi. Ali, ako nam se ukaže i minimalna šansa za osvajanjem bodova, sigurno je da ćemo to znati da iskoristimo. Potpuno sam ubijeđen da će igrači ostaviti srce na terenu, što je u ovom trenutku najvažnije”, rekao je Kamenica, uz napomenu da mladi pivot Ivan Radović još nije spreman, dok Goran Lasica, zbog problema sa zglobom, trenutno može da igra samo u defanzivi.

Desno krilo Lovćena Mirko Radović kazao je da je utakmica u Banjaluci, u prvom kolu, puno pomogla ekipi, podigla samopouzdanje.

“S obzirom na to da smo dosta kratko zajedno, a promijenila nam se bekovska linija, još treba da se uigramo. Mi smo na to dobro reagovali, barem u prvom kolu. Metalurg je, svakako, favorit. Vidjećemo, naše je da se borimo, da probamo da pobijedimo. Njihovo najjače oružje je odbrana i brz prelazak u kontranapad. Imaju dosta brza krila, pa je važno da se nakon greške brzo vraćamo nazad, da ih stižemo što je brže moguće. Ako se budemo borili i ponovili pristup iz Banjaluke, mislim da se možemo nadati dobrom rezultatu”, rekao je Radović.

Ulaz slobodan, neće se plaćati ni na Cetinju

Iako je mislio da će to uspjeti za Metalurg, predsjednik Lovćena Dragan Ražnatović je kazao da će adaptacija dvorane na Cetinju i montaža dodatnih tribina, biti gotova za prvi naredni meč kod kuće – 9. novembra.

“Tog dana ćemo odigrati utakmicu na Cetinju. Ovu moramo da igramo u “Morači”, jer su kriterijumi SEHA lige veoma strogi. Ali, moramo se toga pridržavati, jer ako hoćeš da budeš negdje, moraš se prilagođavati njemu, a ne on tebi. Mi u Crnoj Gori smo, uglavnom, navikli da se svi prilagođavaju nama. Ovoga puta nije bilo tako, nijesu nam uvažili naše problem i morali smo ovu utakmicu da odigramo u Podgorici. Radovi su u toku, i to će biti završeno za 15-tak dana”, rekao je Ražnatović.

Ulaz u “Morači” je slobodan.

“Ulaz se neće naplaćivati ni u narednim utakmicama na Cetinju. Ali, zbog nekog reda, bezbjednosti, jer je naša mala dvorana, moraćemo da štampamo karte. Dijelićemo ih sponzorima i prijateljima kluba, kako bismo imali evidenciju koliko ljudi dolazi u dvoranu.”, dodao je prvi čovjek cetinjskog kluba.

Utakmica u “Morači” počinje u 18 časova (TV prenos na RTCG). Sude Hrvati Mrvica i Jurinović.

Galerija

Bonus video: