Budućnost lako protiv Danilovgrada

Budućnost je najveću razliku imala u samom finišu utakmice, kada je povela 27:8...
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2013. 09:25h

Crnogorski matine u Regionalnoj ligi završen je očekivanim epilogom – rukometašice Budućnosti savladale su jutros u “Morači” Danilovgrad 27:9 (11:6), u unaprijed odigranoj utakmici 4. kola.

Izabranice Dragana Adžića su upisale drugu pobjedu, pošto su savladale i slovenačko Zagorje, dok su izgubile od Krima.

Danilovgrad, zapravo kadetska reprezentacija Crne Gore, koju sa klupe vodi Maja Savić, doživjela je i treći poraz, nakon što je izgubila mečeve od Vardara i Krima.

Mlađane “gošće” su se držale do 7. minuta (2:2), a onda je Budućnost serijom 4:0 otišla na 6:2 u 12. minutu, a do poluvremena stigla do plus pet. U prvoj polovini nastavka Podgoričanke su “stisle” u odbrani, Marta Žderić je bila sigurna na golu, pa su domaće rukometašice serijom 9:0 u 45. minutu povele 20:6.

Prvi gol u nastavku, Danilovgrad je postigao nakon 15 minuta i 13 sekundi, a postigla ga je iz kontre lob udarcem Itana Grbić.

Budućnost je najveću razliku imala u samom finišu, kod 27:8...

Klara Voltering i Marta Žderić su branile po poluvrijeme, a osim Njemice meč su za Budućnost počele na krilima Mehmedović i Petrović (eks Miljanić), na crti Ježić, te u bekovskoj liniji Bizdra, Nikitina i Gjorgijevska. Despotović je u početku igrala u odbrani (umjesto Gjorgijevske), kasnije i u napadu, a šansu su još dobile i krila Olivera Vukčević i Marija Mugoša.

Najefikasnija u redovima Budućnosti bila je Radmila Petrović (eks Miljanić) sa šest golova, po pet su dodale Katarina Ježić i Kinga Bizdra, a četiri Irina Nikitina. Marta Žderić je imala 16 odbrana, a Klara Voltering 12, uz jedan odbranjen sedmerac.

U ekipi Danilovgrada Đurđina Malović, najbolji desni bek na nedavnom EP u Poljskoj, bila je najbolja sa pet golova, više nego ostatatak ekipe zajedno.

Budućnost naredni meč igra u petak u Koprivnici protiv Podravke.

Budućnost – Danilovgrad 27:9 (11:6)

Podgorica – Dvorana: “Morača”. Gledalaca: 50. Sudije: Ražnatović i Pavićević (Cetinje). Sedmerci: Budućnost 6 (4), Danilovgrad 3 (2). Isključenja: Budućnost 4, Danilovgrad 8 minuta.

Budućnost: Voltering (11 odbrana i sedmerac), M. Vukčević, Žderić (16 odbrana), Petrović 6 (4), Neagu, Mugoša, O. Vukčević 2, Niktina 4, Božović, Gjorgijevska 2, Mehmedović 1, Despotović 2, B. Pavićević, Bizdra 5, Knežević.

Danilovgrad: Nenezić (sedam odbrana), Kostić (dvije odbrane), Rajković, Arsenijević, Ujkić, Senić, I. Pavićević 1, Grbić 1, Pejović 1, Jauković 1, Čavlović, Muratović, Prelević, Agović, Malović 5 (2), Klikovac.

Galerija

Bonus video: