Lovćen ipak od početka igra domaću ligu, klubovi traže da se smanji kotizacija

Do 17. septembra klubovi treba da se izjasne da li će igrati ili ne Prvu ili Drugu ligu
111 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2013. 22:10h

Ako ne bude promjena, barem šest klubova će iduće sezone igrati u Prvoj muškoj rukometnoj ligi, epilog je današnjeg sastanka muških klubova u Rukometnom savezu Crne Gore.

Učešće u eliti su najavili Mornar 7, Danilovgrad, Sutjeska, Budvanska rivijera, Mojkovac i Lovćen, iako su Cetinjani mogli da preskoče ligaški dio zbog učešća u SEHA Gasprom Južni tok ligi, što je prvobitno najavljeno na nedavnoj Skupštini Saveza.

Predsjednik Lovćena Dragan Ražnatović, međutim, najavio je da će Lovćen, ipak, igrati domaće prvenstvo i Kup, i to samo sa igračima sa Cetinja.

Oko učešća u Prvoj ligi, još se nećkaju Boka (čekaju odgovor i garancije od Opštine Tivat) i Ulcinj (čekaju epilog dogovora sa potencijalnim sponzorima).

Svi klubovi su, u svakom slučaju, obavezni da do 17. septembra i pismeno obavijeste RSCG o tome da li žele da se takmiče u Prvoj ligi. Isto važi i za klubove koji namjeravaju da se takmiče u drugoligaškoj konkurenciji.

Predstavnik Cepelina Blažo Popović je naglasio da mlađi cetinjski klub do 15. oktobra (kada očekuje odgovor sponzora) ne može znati da li će igrati u Drugoj ligi, ili, pak, samo u pionirskoj…

Kako na sastanku nije bilo predstavnika Berana i Rudara, nepoznata je sudbina nekadašnjeg šampiona Crne Gore (Berana), kao i Rudara, kluba koji je prvi od crnogorskih klubova zaigrao u Prvoj ligi bivše SFR Jugoslavije. Klubovi su, međutim, na sastanku, kao i na nedavnoj Skupštini, zatražili određene olakšice od Saveza, kako bi mogli lakše da iznesu predstojeću sezonu.

To se, prvenstveno, odnosi na smanjenje visine kotizacije (za Prvu ligu 2.000 eura), pojedini klubovi ne bi imali ništa protiv da se ukine i obavezni depozit (3.000 eura), a svi klubovi su još jednom apelovali da Savez pronađe sponzora liga, kako bi se pokrili troškovi službenih lica.

Prisutni na sastanku su se saglasili da se od Upravnog odbora RSCG zatraži barem ukidanje troškova službenih lica za kadetsku ligu, kao što je bio slučaj do prije dvije godine, do kada je RSCG pokrivao ove troškove klubovima.

Predstavnik Sutjeske Božidar Mušikić je zatražio i smanjenje sudijskih taksi, na šta mu je predsjednik Zajednice sudija Nebojša Vujisić odgovorio da sudije nijesu naplaćivale takse u pionirskoj ligi u protekloj sezoni.

Predloženo je da liga počne 19/20. oktobra, a kadeti će ponovo igrati predigru, ali njihovi rezultati, kao i prošle sezone, neće uticati na rezultate seniora.

Domaćini sastanka bili su v.d. generalnog sekretara Emir Bešlija, član UO RSCG i šef sudija Nebojša Vujisić, te Milorad Vujošević, komesar za takmičenje mlađih kategorija.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Lovćena (Dragan Ražnatović, Petar Vujanović), Sutjeske (Božidar Mušikić), Budvanske rivijere (Draško Vukadinović), Danilovgrada (Rade Simonović), Mornara 7 (Stevo Nikočević), Cepelina (Blažo Popović), ORK Bara (Obrad Potparić), Boke (Dejan Stjepčević) i Ivangrada (Nebojša Babović).

Sjutra, takođe u podne, na programu je sastanak ženskih klubova.

Hajduković: Sudija Marković udario Stankovića

Predstavnik Ulcinja Dušan Hajduković je iskoristio današnji sastanak da prijavi incident koji se, navodno, dogodio nakon meča polufinala Kupa u prošloj sezoni, između Lovćena i Ulcinja, kada je sudija Krcun Marković nakon utakmice pesnicom udario igrača Ulcinja, inače rođenog Cetinjanina i dijete Lovćena, Vladimira Stankovića.

"Bilo je tu svega, i ko zna kako bi se sve završilo da se tu nijesu našle sudije Miloš Ražnatović i Ivan Pavićević. Mislim da to nema veze sa sportom. To je problem koji između njih datira odavno, i ko zna šta se može desiti kada se ponovo sretnu. Molim vas da radi mira riješite taj problem", rekao je Hajduković.

Predsjednik Zajednice sudija Nebojša Vujisić je bio zatečen informacijom, rekao je da mu to nije bilo poznato.

"Sve što kažete dostavite pismeno Savezu i Zajednici sudija, navedite svjedoke i sve informacije koje su vam poznate, a onda ćemo donijeti adekvatne odluke, kao što smo to uvijek radili", odgovorio je Vujisić.

Galerija

Bonus video: