Preminuo Slobodan-Medeni Radulović

Uvijek nasmijan i raspoložen za šalu, ali i veliki profesionalac, Medeni je bio omiljen među kolegama i rukometnim poslenicima.
145 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Radulović, Foto: Saša Jončić
Slobodan Radulović, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 03.09.2013. 16:59h

U Podgorici je rano jutros, u 67. godini, preminuo Slobodan Radulović, dugogodišnji rukometni sudija i delegat/kontrolor.

Medeni, kako su još od gimnazijskih dana zvali prijatelji, rodbina i kolege, igračku karijeru je počeo u ORK Titogradu 1969. godine, a igrao je još i za RK Morača.

Nakon kratke igračke, 1974. godine je započeo dugogodišnju uspješnu sudijsku karijeru. U paru sa Mihailom-Mišom Lakićem je sudio od 1974. do 1981. godine, sa Ljubom Pešićem i Makedoncem Šćepanovićem je podijelio sudijsku sudbinu između 1981. i 1985., dok je u posljednjoj deceniji sudijske karijere, od 1985. do 1995. godine, dijelio pravdu u paru sa Rankom Jankovićem. Radulović je sudio u svim ligama, uključujući prve lige, u SFR Jugoslaviji i SR Jugoslaviji.

Kontrolor je postao 1996. godine, a međunarodni delegat 2006. Bio je delegat na Evropskom prvenstvu za kadete, koje je 2010. godine održano u Podgorici i Nikšiću.

Radulović je bio i predsjednik Zajednice rukometnih sudija Crne Gore od 1994. do 1998. godine, nakon čega je ostao član Upravnog odbora ovog najvišeg organa sudijske organizacije. Bio je i član Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore.

Uvijek nasmijan i raspoložen za šalu, ali i veliki profesionalac, Medeni je bio omiljen među kolegama i rukometnim poslenicima. Bio je spreman da nesebično, u svakoj prilici, pomogne kolegama, a posebno savjetima mlađim sudijama i delegatima.

Za sobom je ostavio suprugu i kćerku.

Porodica će i sjutra primati saučešće na gradskom groblju “Čerupci”, od 10 do 15 časova, kada će biti obavljena i sahrana.

Bonus video: