Poraz od Hipobanke, pa rapsodija protiv Krima

Podgoričanke danas i zvanično počinju novu sezonu, pošto u 1. kolu Regionalne lige gostuju slovenačkom Zagorju. Meč u istoimenom gradu počinje u 16 časova
52 pregleda 0 komentar(a)
Elena Gjorgijevska, Foto: Www.rk-podravka.hr
Elena Gjorgijevska, Foto: Www.rk-podravka.hr
Ažurirano: 01.09.2013. 02:28h

Za nepunih 10 sati, rukometašice Budućnosti pokazale su dva potpuno različita lica - u jutarnjem okršaju su ubjedljivo poražene od Hipobanke sa 26:19 (12:8), da bi u popodnevnom terminu pregazile Krim i nastup na memorijalnom turniru „Josip-Bepo Samardžija” završile pobjedom 23:12 (11:4). Dan ranije, „plave” su savladale domaću Podravku (19:15).

Nakon meča sa Hipobankom, Dragan Adžić je sigurno imao razloga za ljutnju, ali su mu se uveče vratili osmjesi na lice.

"Ove utakmice su nam bile jako korisne, posebno prve dvije. Pokazali smo slabosti u fazi odbrane, ali je veoma bitno da su djevojke reagovale na ukazane greške. Protiv Krima smo odigrali najbolje do sad, a veoma je važno da se niko nije povrijedio", rekao je trener Budućnosti za „Vijesti”.

S obzirom na to da Kristina Neagu još nije spremna, a da je Kamila Dalbi zbog povrede skočnog zgloba preskočila put u Koprivnicu, u Hrvatskoj su igrala samo tri ovogodišnja pojačanja. Nisu sva zadovoljila...

"Kinga Bizdra na svakoj poziciji u defanzivi već daje veliki doprinos ekipi. Irina Nikitina još nije na potrebnom nivou, ni u odbrani ni u napadu, a žao mi je što Dalbi nije bila ovdje i odigrala ove tri utakmice i četvrtu u Regionalnoj ligi, jer bi joj to puno značilo za adaptaciju. Što se Marte Žderić tiče, ona je bila odlična pred svojom doskorašnjom publikom", rekao je Adžić, koji je pohvalio i preostale golmanke.

"Iako je imala veću pauzu u treningu, Klara Voltering je bila sigurna, baš kao i Marina Vukčević. Golmani su potpuno zadovoljili".

U duelu sa Krimom Radmila Petrović je dala osam golova, po pet Elena Gjorgijevska i Majda Mehmedović, po dva Bizdra i Dragana Cvijić, a jedan Katarina Ježić, dok je Žderićeva upisala 16 odbrana. Anđela Bulatović je jednom zatresla mrežu svog doskorašnjeg kluba.

Mehmedovićeva, Bizdra i Ježićeva su imale isti golgeterski učinak i protiv Hipobanke, Gjorgijevska je dodala četiri pogotka, a Milena Knežević i Cvijićeva po tri.

Podgoričanke danas i zvanično počinju novu sezonu, pošto u 1. kolu Regionalne lige gostuju slovenačkom Zagorju. Meč u istoimenom gradu počinje u 16 časova.

Bonus video: